Povežite se s nama

Mozaik

MIK krenuo iz Kastva sjajnom večeri na Crekvini uz pobjedu Karin Kuljanić

Objavljeno

naImpozantna kastavska Crekvina bila je savršeno mjesto za početak ovogodišnjeg festivala Melodije Istre i Kvarnera, jedinog i najstarijeg putujućeg festivala u Hrvatskoj. MIK je tako u svojoj 58. godini života po 19. put “bil doma va svojen Kastve”, a ispunjeno gledalište još je jednom potvrdilo koliko se Kastav i MIK vole. Podsjetimo, Kastav se u domaćinstvima smjenjuje s Opatijom te je u ime domaćina mikovce i kastavsku publiku pozdravio gradonačelnik Matej Mostarac koji je festivalu zaželio dobrodošlicu naglasivši kako su Kastav, Crekvina, MIK i puno gledalište tradicionalno jamstvo sjajne večeri.

Nakon pozdrava gradonačelnika, nadahnuti je voditeljski trojac Uršula Tolj, Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin vodio sjajnu večer, a mikovci su predstavili 19 novih skladbi koje je kastavska publika nagradila bogatim pljeskom. Tijekom revijalnog dijela u kojem su publiku zabavili prošlogodišnji pobjedici Nevia Rigutto/Tamara Brusić/Duško Jeličić/Mauro Staraj te  Martina Majerle, Lado Bartoniček, Andrina Frleta, Daniel Moscarda i Božidarka (Matija) Čerina, komisija je prebrojala glasove publike te smo tako dobili tri prvoplasirane skladbe prve festivalske večeri.

Treće mjesto kastavska je publika dodijelila skladbi “Kvarnerska Vila” (Robert Grubišić – Mirjana Bobuš – Robert Grubišić/Frane Frleta) koja je osvojila 98 glasova, druga je klapa Tić sa skladbom “Srce je srićno” (Robert Grubišić – Vjeko Alilović – Robert Grubišić/Ivan Načinović) i sa 151 glasom, dok je pobjedu odnijela Karin Kuljanić sa skladbom “Fala ti na jubavi” (Goran Šarac – Robert Pilepić – Aleksandar Valenčić) sa 163 glasa kastavske publike.

Izvedbom pobjedničke skladbe i u vrhunskoj atmosferi završila je kastavska večer za pamćenje, a druženje se nastavilo uz pjesmu, onako kako to mikovci oduvijek čine. Jer MIK nije samo glazbeni festival, on je festival dobrog druženja i pozitivne atmosfere. 

U četvrtak će MIK na Zlatni otok, u 21 sat započinje festivalska večer na rivi u Malinskoj, koja je domaćin zajedno s Općinom Punat i Gradom Krkom. Ne treba sumnjati da nas čeka još jedna odlična večer.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram