Povežite se s nama


Pripadnici mladih snaga primorsko-goranskog HNS-a posjetili su riječku podružnicu dječjeg doma ”Ivana Brlić Mažuranić” Lovran gdje su smještena djeca starosne dobi do 7 godina. Nakon obilaska doma te druženja s djecom saznali su više o djelovanju samog doma i njihovim potrebama.

Iz razgovora s medicinskom sestrom koja vrši skrb o djeci saznali su kako djeca smještena u domu nisu samo ona koja su ostala bez roditelja već i djeca iz obitelji koje nemaju uvjeta za skrb o njima. Isto tako, tu su slučajevi djece oduzete roditeljima odlukom Centra za socijalnu skrb. Mladi su doznali kako je jedan od većih problema kod posvojenja upravo papirologija. S obzirom na trenutan broj djece, odgajatelja ima dovoljno, isto kao i mladih ljudi koji spremno volontiraju.

U dogovoru sa predstojnicom Milicom Tomić, donirali su osnovne potrepštine za dom, od odjevnih predmeta do prehrambenih proizvoda.

Ova akcija najava je niza sličnih akcija gdje mladi žele aktivno sudjelovati u kreiranju socijalne osviještenosti. U skopu toga u narednom periodu posjetit će dom za starije i nemoćne te pučku kuhinju a sve sa ciljem pomoći i davanja doprinosa onima koji su socijalno ugroženi, no isto tako i informiranju o radu ustanova. Politika je to kojom mladi žele staviti naglasak na potrebu svjesnosti društva o onima koji su u teškim životnim prilikama uz poticaj svima na pomoć i razumijevanje važnosti postojanja ovakvih ustanova, navodi se u HNS-ovom priopćenju za medije.