Povežite se s nama

Sport

Mladi nogometaš kojeg je razveselila Hajdukova pobjeda na Rujevici se odselio u Split

Objavljeno

na

Foto: Dalmatinski portalDerbi između Rijeke i Hajduka (2:3) neočekivano je dobio i treće poluvrijeme. Društvenim mrežama se nakon susreta brzo proširila snimka trećeg gola ‘bijelih’, te 11-godišnji sakupljač lopti iza gola koji slavi pogodak Hajduka. Ime mu je Toni Vuković, a taj trenutak je promijenio život njega i cijele obitelji.

Priča je dan uoči maksimirskog derbija dobila kraj. Toni je iz Rijeke prešao u Hajduk, a njegovi roditelji, otac Željko i majka Gabrijela preselili su u Split. Na Poljudu su ih dočekali voditelj Akademije Boro Primorac i njegov zamjenik Mate Radić, javlja Dalmatinski portal.

– Čestitam svojim trenerima i skautima. Imali smo njegovo ime zapisano u teci, kao talenta kojega treba pratiti – kazao je uvodno Boro Primorac.

– Igra zadnjeg veznoga i super je što smo doveli dijete koje ima kvalitet za Hajduk. On će se sredinom siječnja uključiti u rad svoje generacije, koju vodi trener Roko Španjić. To nam je baš darovito godište – kazao je Mate Radić, koji je operativno imao ključnu ulogu u cijeloj priči.

Otac i majka nakon svega ne žele više negativne tonove.

– Ja sam takav čovjek da nikome ništa ne zamjeram, ali svašta smo prošli. Imali smo podršku od mnogo ljudi koje poznajemo, a i od 80 posto roditelja čija djeca su s našim igrala u pomlatku Rijeke.

Još jednom je otvorena tema događanja dan nakon utakmice jer je objavljena vijest da je Toniju rečeno da ne dolazi na treninge, što je Rijeka demantirala.

– Mi smo pozvani na razgovor. U ime Rijeke je govorio Fausto Budicin. Prva rečenica je bila: ‘Svako dijete ima pravo navijati za koga god hoće, ali…’ Onda je krenulo. Rekao je potom da je dobio nalog da drugi dan do 12 sati mora djetetu dati ispisnicu i opet ‘ali’… Kaže da mu je neće dati jer je to Toni, ali da je to bilo bilo koje drugo dijete iz ekipe da bi dobilo ispisnicu. Zatim je kazao: ‘Žestoko ćemo ga kazniti da bude ekvivalent ispisnici’. Rekli su mu da ostane doma tjedan dana i nek ne ide na Rujevicu i na zadnje kolo lige, a oni će u tom periodu odlučiti koja će biti kazna odnosno sankcija – kaže nam otac Željko pa nastavlja:

– Kada je nakon par dana izašla ona vijest pa demant Rijeke, nakon 20 minuta je Budicin javio da Toni može sutra doći na trening i da mu je sve oprošteno. Onda smo mi rekli da smo već zatražili ispisnicu.

Kažimo i da su to o nedolasku na treninge objasnili kao da je zbog djetetove sigurnosti i da ga se zaštiti, no majka Gabrijela ističe da je zabolilo i razočaralo što klub nije u javnost izašao ni s jednom rečenicom kojom bi zaštitio dijete, piše Dalmatinski portal.

Roditelji zajedno zaključuju:

– Ali stvarno nikome ništa ne zamjeramo. Oni su pogriješili, a mi djetetu i dalje objašnjavamo da mora poštivati Rijeku kao klub u kojemu je proveo pet godina.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram