Povežite se s nama

Vijesti

Mladi riječki informatičari na Državnom natjecanju osvojili pet medalja

Objavljeno

na


Državno natjecanje iz informatike održalo se u Primoštenu od 20. do 22. ožujka. Mladi informatičari, učenici osnovnih i srednjih škola i njihovi mentori iz cijele Hrvatske, natjecali su se u kategorijama Logo, Algoritmi, Razvoj softvera i Osnove informatike.

Na natjecanju je sudjelovalo šest polaznika Budi++ radionica za darovite učenike, što se redovno tijekom školske godine održavaju u Centru tehničke kulture Rijeka. 

Predstavnici Budi++ ekipe kući su se vratili s čak pet medalja – Jakov Tomasić osvojio je prvo mjesto u kategoriji Razvoj softvera za srednje škole za svoju android aplikaciju Learn aChord te treće mjesto u kategoriji Osnove informatike za strukovne škole, Antonio Erdeljac je sa svojim radom CityCoin drugi u kategoriji Razvoj softvera za srednje škole, Marin Kupanovac i Jakov Celin su osvojili drugo mjesto svaki u kategoriji Logo za 6. razred odnosno 7. razred osnovne škole. 

Na konferenciji za medije bili su prisutni predstavnici donatora Eugenija Perić iz Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke te Zinka Štefančić Matoc, Viša stručna suradnica za sport, tehničku kulturu i EU programe, predstavnici CTK Rijeka, Olivera Stanić, izvršna direktorica CTK Rijeka, Loris Rašpolić, koordinator obrazovnih programa CTK, mentori osnovnih škola Dragica Rade iz OŠ Rikard Katalinić Jeretov, Opatija te Gabrijela Krišković iz Osnovne škole Zamet, Rijeka, mentori/volonteri iz CTK Rijeka Dino Ilić i Ivana Žužić, te natjecatelji Antonio Erdeljac, Bojan Puvača, Marin Kupanovac, Jakov Celin i Simeon Stefanović.

Jakov Tomasić, učenik 3. razreda Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo, natjecao se u dvije kategorije, Osnove informatike i Razvoj softvera. 1. mjesto je osvojio sa android aplikacijom Learn aChord, primarno namijenjenom glazbenicima te učenicima glazbenih škola. Na zabavan i interaktivan način korisnik može vježbati slušno prepoznavanje intervala, akorda i tonova te trenirati glazbeni sluh. Korisničko sučelje je dobro uređeno te lako za korištenje svim uzrastima. U kategoriji Osnove informatike, osvojio je 3. mjesto. 

Antonio Erdeljac, učenik 3. razreda Prve riječke hrvatske gimnazije, natjecao se treću godinu za redom u kategoriji Razvoj softvera za srednje škole. Ove godine, pripremio je aplikaciju CityCoin – platforma za stvaranje pametnog grada. Uzorom na funkcije kartica pametnih gradova poput Rijeka City Card kojom se omogućuje plaćanje autobusnih linija, parkinga i manjeg shoppinga dolazimo do više razine razvoja pametnih gradova. CityCoin omogućuje jednostavnu integraciju grada u sustav pametnih gradova kroz web i mobilnu aplikaciju. Antonio je osvojio 2. mjesto na državnom natjecanju.

Bojan Puvaća, učenik 3. razreda Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka, natjecao se u kategoriji Algoritmi za 3. razred srednje škole, te je osvojio 10. mjesto.

Marin Kupanovac, učenik 6. razreda Osnovne škola Zamet Rijeka, natjecao se je u kategoriji Logo za 6. razred te je osvojio 2. mjesto dok je Jakov Celin, učenik 7. razreda Osnovna škola Rikard Katalinić Jeretov, Opatija, također osvojio 2. mjesto ali u kategorija Logo za 7. razred.

Simeon Stefanović, učenik 8. razreda Osnovne škola Zamet Rijeka, natjecao se u dvije kategorije:  Logo za 8. razred za koje je osvojio 4. mjesto, te Algoritmi za 8. razred na kojem je osvojio 6. mjesto.

S darovitim polaznicima redovito rade mentori koji su do prije nekoliko godina bili korisnici programa Budi++, te su i sami osvajali brojne nagrade i priznanja. Oni su Dino Ilić, Kristijan Vulinović i Ivana Žužić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram