Povežite se s nama

Vijesti

MO Kantrida i Rijeka promet najavili povećanje sigurnosti pješaka u Pionirskoj ulici

Objavljeno

na
Gradska tvrtka Rijeka promet odgovorila je na upit portala Fiuman nakon što se dio stanovnika Pionirske ulice na Kantridi požalio na sigurnost pješaka i pješački prijelaz koji ne omogućuje u potpunosti siguran način za prelazak ceste.

“MO Kantrida i Rijeka promet d.d su detektirali prometni problem na dijelu Pionirske ulice gdje se nalazi dotični pješački prijelaz, te je slijedom zajedničkog dogovora MO Kantrida za tekuću godinu iz svojih prioriteta namijenio sredstva za izradu Prometnog projekta za povećanje stupnja sigurnosti svih sudionika u prometu na predmetnom dijelu Pionirske ulice. Želimo napomenuti da je još 2019. godine izrađen jedan prometni projekt za prometnice u neposrednoj blizini OŠ Kantrida, kojim su obuhvaćene Labinska i dio Pionirske ulice koja prolazi južno od škole. Predmetni projekt je i realiziran iste godine.

Slijedom dogovora sa MO Kantrida, Rijeka promet d.d. će tijekom svibnja pokrenuti izradu novog prometnog projekta koji će upotpuniti sve mjere zaštite pješaka.

U predmetnom projektu će se posebna pozornost posvetiti sigurnosti pješaka na pješačkim prijelazima u blizini škole. Pri tome će se analizirati položaj postojećih pješačkih prijelaza, njihovi prometno – tehnički elementi i predložiti potrebne mjere za povećanje stupnja sigurnosti”, poručila je za Fiuman direktorica Rijeka prometa Spomenka Mičetić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže