Povežite se s namaVijeće MO Pehlin održalo je u subotu, 18. ožujka uspješnu ekološku akciju na Mistražu. Akcija je osim čišćenja staza prema bari i površine u Ulici Mihovilići  organizirana i s ciljem cijepljenja rašeljki.

Vrijedni volonteri, zajedno sa djelatnicima KD Čistoće i stručnim suradnicima počeli su se okupljati već u 8 sati kod rampe prema Mistražu. Uslijedio je dogovor oko toga što i kako će se raditi, te su formirane tri ekipe koje su prionule radu. Jedna ekipa čistila je zelenu površinu u Ulici Mihovilići u kojoj je planiran fitnes park, druga je čistila put prema Mistražu i zelene površine oko bare od šikare i niskog raslinja. Sve to skupljeno je na hrpe, te će se odvesti kamionima KD Čistoće.

Treća ekipa nastavila je cijepljenje rašeljki koje je uspješno započeto prošle godine. Rašeljka je nisko stablo iz porodice ruža koje se često koriti kao podloga za cijepljenje trešnje i višnje. Kako ih uz stazu ima mnogo iskorištena je prilika dok  vegetacija još miruje i cijepljena su stabla uz put.

Mnogi kojima postupak nije poznat sa velikim zanimanjem su pratili proces cijepljenja biljaka, te su naučili nešto novo. Na svaku orezanu granu cijepljene su dvije nove mladice, te se nadamo da će kroz godinu dvije šetači po Mistražu brati trešnje i višnje.Oko dvanaest sati svi sudionici okupili su se na ručku koji je dopremio Crveni križ. Vrijeme nas je poslužilo i prisutni nisu krili zadovoljstvo obavljenim poslom.