Povežite se s nama

Dan nakon povratka iz Zadra igrači koji su sudjelovali u pobjedi odradili  su trening na Kantridi. Dobro raspoloženje i odličan osjećaj nakon još jednog troboda s kojim je Rijeka dva kola prije kraja stigla do 72 boda. Zasad jedan manje nego cijele prošle sezone.

Trening je odradio i Ivan Močinić koji je odigrao drugo poluvrijeme u Zadru u kojem je riječki vezni red u potpunosti dominirao. “Ne možemo biti ni prvi ni treći, ali to znamo već nekoliko kola. Izrazito sam sretan da smo u Zadru pobijedili, ali mi želimo sve pobjede do kraja, i protiv Osijeka i protiv Dinama. Želimo da najbolji mogući način završiti ovu odličnu sezonu”, kaže Močinić.

Rijeka je smireno i s punom koncentracijom odigrala i utakmicu u Zadru, kao u ostalom i cijelo proljeće. Bila je ovo šest pobjeda u posljednjih sedam kola.

“Treba biti profesionalac do kraja, ali mislim da je to nepotrebno i naglašavati. Sjećam se prošle sezone, kad smo igrali protiv Osijeka pred kraj prvenstva i izgubili 2:0.  Oni su tad jednostavno bili bolji od nas, pa se svašta pričalo. Mi smo sad bili bolji od Zadra i to je to. Vrlo jednostavno. Sad se moramo pripremiti za Osijek i isto pobijediti.”

Drugi dio proljeća donio je novu tečnost u riječkoj igri. “Znao sam da će se to dogoditi. Čim dođe proljeće i čim su bolji tereni, odmah i bolje treniramo. Ili na Rujevici ili u Kostreni. Imamo igrače koji su tehnički dobri i vole igrati po podu. Teško je bilo igrati po gostovanjima a ponekad i na Kantridi. Sigurno je da smo to očekivali, to se i prošle godine dogodilo.  Imamo  odličnu seriju što nije mala stvar i nadam se da ćemo je nastaviti.”

U subotu Rijeku čeka posljednja utakmica sezone na Kantridi. Osijek u sklopu 35. kola MAXtv Prve lige.

“Da li se radilo o posljednjoj u sezoni ili možda posljednjoj općenito uvijek je na neki način posebna na ovoj našem najdražem stadionu. Kantrida… Ove sezone smo stvarno i ispod stijena odigrali nekoliko vrhunskih utakmica. Opet je bilo strašno puno navijača i prekrasne atmosfere. Ove stijene su se i ove sezone nagledale svega i svačega. Kad se sjetim samo Superkupa, pa Seville, Feyenoorda, Ferencvarosa, Sheriffa, pa i odlične HNL pobjede… Osijek će biti šlag na kraju i nadam se novom slavlju”, zaključuje Močinić.

HNK Rijeka