Povežite se s namaNakon prolazne stabilizacije u subotu i dio nedjelje, vrijeme se na samom kraju prošlog tjedna te početkom ovog ponovno destabiliziralo.

Vikend je bio topao, a u nedjelju je u Rijeci izmjerena temperatura od 25.8°C. Nije usporedivo s dubrovačkim rekordom od 30.3°C kojem je “kumovala” fenska bura, ali svakako vrijedi istaknuti da je s tom temperaturom Rijeka bila među najtoplijim mjestima u Hrvatskoj. Prema podatku sa stranice Ogimet, Rijeka je s Kninom dijelila drugo mjesto najtoplijih.

Na kvarnerskim otocima ipak se osjetio utjecaj još uvijek hladnog mora, čija je temperatura tek 14 ili 15°C. Stoga ni temperatura u Rabu i Malom Lošinju nisu bile odviše visoke, u Rabu 23°C, a u Malom Lošinju tek 21°C.
U gorju je bilo svježije, ali sasvim ugodno. U Pargu je najviša dnevna temperatura iznosila 18°C.

Nedjelju je unatoč visokim temperaturama obilježilo nestabilno vrijeme, a osobito u večernjim satima pljuskovi su postajali sve češća pojava. Bilo ih je i u noći na ponedjeljak, a nastavljaju se i tijekom ponedjeljka, naročito u Istri i Gorskom kotaru.

Zbog visinskog južnog strujanja u Europu iz Afrike stiže veća količina pijeska i prašine, koja s oborinom dolazi do zemlje, a njeni efekti vide se na svim površinama.

Prema prognozama, na nestabilnosti valja računati i tijekom utorka i srijede isto kao i na nove količine pijeska i prašine. U utorak će zapuhati i umjerena do jaka bura koja mjestimice može imati i olujne udare. Od četvrtka stabilizacija vremena, javlja RiMeteo.