Povežite se s nama

Vijesti

Mozetič i Peršić i dalje na čelu Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera

Objavljeno

na
Na Skupštini Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera, koja se održala 27. veljače u hotelu Continental u Rijeci, usvojeno je izvješće o radu Klastera u 2022., te potvrđen plan rada za 2023. godinu. Klaster će tako nastaviti razvijati projekte u cilju povezivanja svih dionika zdravstvenog turizma i zdravstvene industrije, radi kvalitetne pripreme, promocije, razvoja i unapređenja usluga i proizvoda. Zdravstvena industrija, koje je zdravstveni turizam sastavni dio, gospodarska je grana tzv. „pametne specijalizacije“ naše županije, pa će Klaster sa svojim članicama kroz 2023. g. staviti naglasak na razvoj inovacija, novih kompetencija i vještina.

Takve projektne ideje mogu se financirati iz različitih izvora pa su kao gosti predavači na Skupštinu Klastera pozvani gosp. Slavko Štefičar iz Ministarstva turizma i sporta te gosp. Vedran Kružić iz Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije. Gosp. Štefičar, ravnatelj Uprave za održivi razvoj i konkurentnost turističke destinacije pri MINTS-u, predstavio je mogućnosti financiranja javne i privatne turističke infrastrukture kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti te oblike suradnje s ministarstvom. U cilju razvoja novih poslovnih prilika, gosp. Kružić prezentirao je mogućnosti financiranja kroz Plan industrijske tranzicije Jadranske Hrvatske, kao i drugih izvora financiranja iz EU, te oblika suradnje postojećih znanstveno- istraživačkih i poduzetničkih HUB-ova u regiji. Kao gosti, Skupštini Klastera nazočili su i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo Primorsko-goranske županije, gđa. Silvia Hunjadi Korošec, te prorektor za strateške projekte Sveučilišta u Rijeci, prof.dr.sc. Saša Zelenika.

Na Skupštini Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera jednoglasno su donesene odluke o nastavku mandata kako predsjednika Udruge, doc.dr.sc. Vladimira Mozetiča, dr.med., tako i predsjednika Skupštine, prof.dr.sc. Viktora Peršića, dr.med. Predsjednik Udruge i predsjednik Skupštine imenovani su na vrijeme od dvije godine.

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera udruga je koja okuplja 38 ustanova iz medicinskog, turističkog i znanstvenog sektora te zdravstvene industrije. Osnovana je 2014. godine, a kontinuirani rast Klastera kroz okrupnjavanje članstva i rezultate koje postiže u pozicioniranju Primorsko-goranske županije kao destinacije zdravlja i kvalitete života na regionalnoj i globalnoj razini potvrđuje njegovu misiju i viziju razvoja, navodi se u priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže