Povežite se s nama

Vijesti

Multimedijalna knjižnica za djecu s poteškoćama u razvoju pred realizacijom

Objavljeno

naNakon što je Gradsko vijeće na prijedlog Liste za Rijeke krajem prošle godine usvojilo zaključak o podršci projektu multimedijalne knjižnice za potrebe djece s poteškoćama u razvoju, u međuvremenu su za projekt  ‘Ja imam nešto za reći’ udruge Dira osigurana potrebna potrebna sredstva od 50.000 kuna, istaknuo je na tiskovnoj konferenciji dopredsjednik Liste za Rijeku Sandi Basić.

– Radi se o realizaciji programa za koji je stranka dobila povjerenje na izborima a tiče se kvalitetnijeg obrazovanja i poticanja izvrsnosti, poticanja poduzetništva, promocije riječkog identiteta i zaštite svih ugroženih skupina, zaključio je.

Vanja Hauzer, članica udruge Dira zahvalila se Gradu Rijeci i svim vijećnicima koji su podržali zaključak kojim će biti omogućena realizacija ovog projekta.

–  Udrugu Dira su osnovali roditelji svjesni svih prepreka na koje nailaze djeca s teškoćama u razvoju. Većina članova naše Udruge ne govori i treba neki od oblika potpomognute komunikacije. Iz toga je proizašla i potreba za specijaliziranom knjižnicom u kojoj će naši mali Riječani, a i svi ostali dobili priliku za lakšu inkluziju u društvo, istaknula je Hauzer.

– Prvi korak u ostvarenju našeg cilja je nabava opreme koja bi omogućila djeci s višestrukim teškoćama tipkati, pisati i čitati. Za realizaciju projekta potrebna su računala, posebno prilagođene tipkovnice i program, za rad s djecom koja imaju disleksiju, disgrafiju, dispraksiju, a nerijetko i kombinaciju istih, poteškoće s pažnjom, finom motorikom, okulomotornom koordinacijom i vizualnom percepcijom. Također, cilj je pružiti podršku roditeljima u radu s alatima za potpomognutu komunikaciju kroz organizaciju predavanja, radionica i oglednih aktivnosti. To bi roditeljima, kao najboljim terapeutima svoje djece, omogućilo bolju komunikaciju, lakše savladavanje školskog gradiva i bolju uključenost u zajednicu, objasnila je Hauzer, koja očekuje realizaciju ovog projekta do kraja godine.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram