Povežite se s nama

Sport

Murić raskinuo ugovor s Konyasporom, treba li ga Rijeka vratiti?

Objavljeno

na
Robert Murić sporazumno je raskinuo ugovor s Konyasporom i slobodan je igrač. Za turski klub odigrao je 53 utakmice uz učinak od četiri gola i četiri asistencije otkako je u lipnju 2022. stigao u transferu iz Rijeke, u kojoj je bio miljenik navijača. Prijelazni rok u Hrvatskoj i dalje je u tijeku.

Pred 27-godišnjim krilnim napadačem je potraga za novim klubom. Karijeru, koja je započela jako burno, dosad je gradio kroz nastupe za Ajax i njegove mlade ekipe, Pescaru, Bragu B, a onda se 2019. vratio u Hrvatsku i potpisao za Rijeku, s kojom je osvojio dva kupa. Uslijedio je transfer u Tursku.

Inače, za Rijeku je Murić odigrao 123 utakmice uz učinak od 38 golova i 26 asistencija. Murićev put bio je trnovit, a sve je krenulo kada je na nagovor oca okrenuo leđa Zdravku Mamiću i otišao u Ajax sa samo 18 godina. Dinamo je slavni nizozemski klub zbog njega tužio FIFA-i.

Na Maksimiru su smatrali da Muriću stipendijski ugovor vrijedi do ljeta 2015. godine te da bi Nizozemci trebali platiti odštetu ako žele Murića, ali FIFA je presudila da mladić bez ikakvih problema može potpisati za Ajax. Zdravko Mamić tada je čak završio na sudu s optužbom da je Murićevom ocu prijetio čupanjem grkljana, piše Index.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže