Povežite se s nama

Mozaik

Muzej lovranskog guca se širi, vrijednost ulaganja iznosi 786.000 kuna

Objavljeno

na




Na današnjoj 40. sjednici vijeća Općine Lovran prezentiran je projekt „Povežimo se s baštinom”, koji se provodi na području deset gradova  i općina koji čine Urbanu aglomeraciju Rijeka s ciljem obnove, očuvanja i revitalizacije objekata kulturno – povijesne baštine te kreiranje nove kulturno – turističke ponude na području Urbane aglomeracije Rijeka.

U sklopu projekta adaptirat će se Kuća lovranskega guca, odnosno proširit će se i povezati izložbeni prostor Lovranskog guca na prostor starogradske Kule. Radovi će obuhvatiti i sanaciju pješačkog pristupa Muzeju lovranskog guca i ulazu u starogradsku Kulu, a koji će omogućiti kvalitetniji pješački pristup ovom lovranskom turističkom i povijesnom lokalitetu.

Osim vanjskih radova, uredila bi se i unutrašnjost Kule s info pločama za makete brodica Sjevernog Jadrana te postavila rasvjeta za izložbu „Quarneroli”

Umjesto većih građevinskih zahvata, lovranski projekt zaista predstavlja povezivanje s baštinom jer se na održiv način valorizira gradska kula – simbol koji krasi grb ove općine, čime će se oplemeniti turističko– kulturnu ponuda Lovrana, ali i zadržati poznati krajobraz starogradske jezgre. Ukupna vrijednost projekta adaptacije Kuće lovranskega guca iznosi 786.000 kn, od čega Općina Lovran sudjeluje s 300.000 kn.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram