Povežite se s nama

Vijesti

“Na Beloj nedeji jedino što je sigurno ostalo za kupiti su gače od pet kuna”

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Odlazak u Kastav na Belu nedeju već dugi niz godina mnogima je tradicija tijekom prvog vikenda u listopadu, no isto tako iz godine u godinu sve je veći broj onih koji smatraju kako je ta tradicionalna manifestacija sve dalje od onog svog starog sjaja.

Nemalu pažnju tako je ove nedjelje, 07. listopada, izazvala objava poznatog riječkog fotografa Josipa Čekade, koji se kući iz Kastva vraćao poprilično nezadovoljan…

“Volim Belu nedeju i zbog tradicije i nostalgije za davnim godinama kad sam tu dolazio. Iako smatram da je 70% ponuđenog zadnja kvaliteta robe, nema veze. Važno da je “šušur”, a svatko će naći neku sitnicu za sebe. Ja volim pojesti fine kobasice u kupusu. Tamo na Fortici, trgu, ne u restoranu, je nekako “najkastavskije”. Dok ne dobijem OVO. Za otprilike 50 kn.”

“Pitam na blagajni kako im nije neugodno davati ovakve porcije. Naučili od političara “Znate, ja sam vam samo za naplatu.” Fuj, nećete više, nabijem vas na tradiciju i nostalgiju. Onda, da isperem neugodno iskustvo, uzmem porciju velikih, lijepih pečenih maruna. Po drugi puta fuj… Nit’ su maruni, nit’ su pečeni, nit’ su zdravi, svaki drugi bacaš… Katastrofa. Jedino sigurno to je kupovina gača, s naglaskom na “č”. Pet kuna. Jetinije ne može…”, kaže Čekada.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram