Povežite se s nama

Sport

Na današnji dan prije 25 godina dogodila se najveća krađa u povijesti HNL-a

Objavljeno

na
Na današnji dan prije točno 25 godina dogodio se za mnoge najveći skandal u povijesti hrvatskog nogometnog prvenstva. Naslov te 1999. osvojila je zagrebačka Croatia, nakon što je Rijeci u 88. minuti utakmice posljednjeg kola, pred više od 25.000 ljudi na utakmici, poništen gol za pobjedu protiv Osijeka i naslov prvaka. Linijski sudac Zoran Krečak označio je tog dana najkontroverznije zaleđe u povijesti HNL-a.

Rijeka je pred utakmicu imala sve u svojim rukama, odnosno imala je bod prednosti ispred Dinama, tadašnje Tuđmanove Croatije, kao i utakmicu na krcatoj Kantridi protiv rezultatski nezainteresiranog Osijeka. U utakmici koja će se zauvijek pamtiti po poništenom Hasančićevom golu za titulu, Osijek je poveo u 42. minuti golom Stanka Bubala, a Rijeka je u 54. izjednačila iz sumnjivog penala, koji je realizirao Igor Musa.

Dvije minute prije kraja Barnabas Sztipanovics je ubacio, a loptu je u gol skrenuo Admir Hasančić, za erupciju oduševljenja na prepunoj Kantridi. Slavlje je trajalo samo nekoliko sekundi jer je Krečak podigao zastavicu i označio zaleđe. To je značilo da ostaje 1:1 i da će se titula slaviti u Zagrebu. Nakon šokantnog raspleta igrači Rijeke u suzama su popadali na travnjak, a suce utakmice policija je morala izvesti s travnjaka Kantride.

“Svatko bi to sudio. Bijeli dres bio je u kaznenom prostoru, a to je Rijekin dres, iza crvenog igrača Osijeka. Sudio sam što sam vidio”, rekao je 2006. godine Krečak za Index.

Poslije ga je tehnologija demantirala. Naknadnom videoanalizom u HRT-ovu studiju 2009. godine utvrđeno je da Hasančić nije bio u zaleđu te da je Krečak pogriješio.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže