Povežite se s nama

Na Kantridi je uspješno održan još jedan plivački maraton, u organizaciji KDP Primorje i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Rijeke. Ispod bazena na Kantridi istovremeno su se odvijale dvije utrke u moru, jedna na 1.000 m, te velika utrka na 5.000 m koja se boduje za CRO CUP, hrvatski kup daljinskog plivanja.

Ovim događajem ujedno se po šesti put obilježava Europski dan vodenih sportova, kada 52 zemlje članice europske federacije za vodene sportove (LEN) provode ciljane manifestacije radi približavanja vodenih sportova široj javnosti.

Pobjednici natjecanja u sklopu 6. Europskog dana vodenih sportova su:

Na 5.000 m u kategoriji muškaraca apsolutni je pobjednik Grgo Mujan, dok su Filip Husnjak i Leon Martinjaš osvojili drugo i trece mjesto. U kategoriji žena, dominirala je Antonia Buličić, na drugom mjestu je Nika Josipović Kolar, a na trećem Urša Kveder.

Na 1.000 m u kategoriji muškaraca pobjedio je Marko Trlin Marković, drugi je Federico Prisecari, a treći Carmelo Bianco. U kategoriji žena prva je Bojana Kukec, dok su na drugom i trećem mjestu, s vrlo malom razlikom u vremenima, Lucia Delise i Petra Bombek.

Ova utrka dio je kupa Kvarner pliva, serije od deset plivačkih maratona u našoj regiji koju organizira Klub daljinskog plivanja Primorje.