Povežite se s namaUz proslavu Hrvatskog olimpijskog dana, Kantrida će biti mjesto još dvije velike sportske manifestacije. U subotu, 10. rujna, održat će se Europsko Master prvenstvo u daljinskom plivanju koje će okupiti 480 plivača iz 20 država, a od 12. do 17. rujna na bazenima Kantrida i Europsko master prvenstvo u vaterpolu u kojem će sudjelovati 57 ekipa iz 19 država.

Od 10. do 17. rujna bazeni Kantrida postat će „centar svijeta” za oko 1800 sportaša. Dva velika sportska natjecanja na Kantridi najavili su danas na konferenciji za medije Igor Načinović, predsjednik Organizacijskog odbora europskih prvenstava u daljinskom plivanju i vaterpolu te pročelnik Odjela za sport Grada Rijeke, Bojan Sušanj, potpredsjednik Organizacijskog odbora europskih prvenstava u daljinskom plivanju i vaterpolu te tajnik Riječkog sportskog saveza, Miloš Španjol, predsjednik Odbora za natjecanje europskog master prvenstva u daljinskom plivanju i Andrej Franulović, predsjednik Odbora za natjecanje europskog master prvenstva u vaterpolu.

U Europskom master prvenstvu u daljinskom plivanju, što će se održati 10 rujna, nastupit će oko 480 plivača iz cijele Europe. Natjecanje će se održati u ukupno 22 kategorije (11muških i 11 ženskih) koje su određene prema starosnoj dobi plivača, odnosno od 25 godina do 75+ godina. Start utrke je u 10 sati na plaži Ploče ispod bazena Kantrida, a utrka traje do 17 sati. Trasa plivanja dugačka je 5 kilometara.

Dva dana kasnije, bazeni Kantrida postaju oaza sporta i zabave za čak 57 vaterpolo ekipa iz 19 europskih zemalja, koje će sudjelovati na Europskom master prvenstvu u vaterpolu. Vaterpolo veterani natjecat će se u 8 muških kategorija od +30 do +65, a na turniru će snage odmjeriti i četiri ženske ekipe koje se zasebno natječu u svojoj kategoriji.

Utakmice će se igrati svaki dan, a finala su na rasporedu 16. i 17. rujna. Rezultati utakmica svakodnevno će se objavljivati na službenim stranicama prvenstva www.rijekamaster201 6.eu, a svi oni koje će željeti pratiti tijek utakmica, prvenstvo će moći pratiti putem live streaminga. 

Za sve posjetitelje, ulaz na bazene Kantrida biti će besplatan sve dane trajanja prvenstva