Povežite se s nama

Sport

Na Korzu izložba o desetljeću izgradnje Bazena Kantrida

Objavljeno

na


Na postamentima na Korzu postavljena je izložba „Bazeni Kantrida – 10 godina“, kojom se obilježava desetljeće izgradnje novog bazenskog kompleksa na Kantridi.

Na 20 panela prikazane su fotografije plivališta koje je djelovalo prije izgradnje bazenskog kompleksa, tijek gradnje Bazena Kantrida, svih pet plivališta te ostale sadržaje koje čine kompleks, kao i fotografije brojnih aktivnosti koje su proteklih deset godina zabilježene na ovom sportskom objektu – predstavljeni su sportovi, poznata strana sportska imena koja su posjetila Rijeku i trenirala na plivalištima kao i posebni događaji koji su obilježili rad Bazena Kantrida.

Izložbu su otvorili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i Zlatan Hreljac, direktor Rijeka sporta, tvrtke u vlasništvu Grada Rijeke osnovane za gradnju i održavanje sportskih objekata u Rijeci. Otvaranju su prisustovale i pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Vera Begić-Blečić te potpredsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić-Bukovac.

Gradonačelnik Obersnel istaknuo je kako se 24. srpnja obilježava deset godina od otvaranja kompleksa, koji su brojni korisnici proglasili jednim od najatraktivnijih bazenskih kompleksa u široj regiji.
„No, Bazene nismo sagradili kako bi se divili njihovoj ljepoti, već kako bi pružili bolje uvjete za bavljenje plivanjem i drugim sportovima. Nakon deset godina mogu reći da smo u tome i uspjeli, budući da je od otvaranja Bazena Kantrida zabilježeno preko tri milijuna ulazaka u bazene sportaša i građana, kompleks je dobio brojne nagrade, a o vrhunskim uvjetima najbolje govore brojne inozemne reprezentacije, poput reprezentacija SAD-a ili Norveške, koje su upravo Rijeku izabrale za svoje pripreme. Mislim da su Bazeni opravdali ulaganje i vjerujem da će i ubuduće brojni korisnici uživati u svemu onome što nudi,“ kazao je gradonačelnik Obersnel.

Desetljeće djelovanja obilježit će se i oslikavanjem zidova bazena

Direktor Rijeka sporta Zlatan Hreljac istaknuo je kako za vrhunske sportske rezultate potrebni i vrhunski sportskih objekti. Kompleks Bazena Kantrida sastoji od pet plivališta (zatvorenog Olimpijskog bazena Zdravko Ćiro Kovačić, otvorenog Olimpijskog bazena Jobo Kurtini, bazena za skokove u vodu, 25-metarskog bazena i dječjeg bazena), javne garaže, atraktivne plaže Ploče te ostalih prostora koji ovaj kompleks čine jedinstvenim urbanim prostorom uz samo more, kao što su fitness za sportaše i ostali prostori namijenjeni za sportaše, fitness i wellness za građanstvo, sala za edukacije, sunčalište, ronilački centar, restoran, caffe barovi te javni otvoreni prostori.

Osim ovom izložbom, koja će biti otvorena do 5. kolovoza, deseta obljetnica bazenskog kompleksa obilježit će se i u rujnu oslikavanjem površina zida na prostoru 25 metarskog bazena 25m i dječjeg bazena s ciljem da se oplemeni prostor za korisnike, a zidove će oslikati riječki umjetnik Ivo Matošić. U listopadu će se istim povodom organizirati sportsko-zabavni događaj na bazenima za sve uzraste, a u prosincu tradicionalno kićenje bora.

Bazeni Kantrida – mjesto sporta i rekreacije, ali i vrhunskih sportskih događaja

Bazena Kantrida prvenstveno su sportski objekt namijenjen za vodene sportove i to plivanje, vaterpolo, sinkronizirano plivanje, daljinsko plivanje, skokove u vodu, ronjenje i triatlon. Kompleks je u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom.

Korisnici bazenskog kompleksa su klubovi, ostale udruge, institucije, ugovorni zakupci te građanstvo. Od ukupno tri milijuna zabilježenih ulazaka, na građane otpada oko 500.000 ulazaka, koji plivališta mogu koristiti po vrlo pristupačnim cijenama. U deset godina povećao se broj sportskih klubova, udruga i institucija koje koriste bazene.

Od 2010. do sada održano je 3013 vaterpolo utakmica, 525 plivačkih natjecanja, 203 sinkro natjecanja i 62 natjecanja u skokovima u vodu. Bazeni Kantrida ugostili su i velike sportske događaje – već u prvoj godini rada održano je Europsko prvenstvo u plivanju u kratkim bazenima, a na rednih godina i Final Four vaterpolske Eurolige, Primorje Synchro Cup, a bazeni za skokove za vodu od 2011. godine domaćin su Mediteran Comen cupa.

Valja spomenuti i da se Bazeni Kantrida posljednjih godina sve češće spominju u online objavama, na portalima i društvenim mrežama. U protekloj je godini tako objave o riječkom bazenskom kompleksu prema procjeni vidjelo milijun ljudi.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže