Povežite se s nama

Mozaik

Na Korzu postavljena izložba karnevalskih fotografija „Povorka na postamentima“

Objavljeno

na
U sklopu programa 39. Riječkog karnevala, na postamentima na Korzu postavljena je izložba fotografija “Povorka na postamentima”.

Nakon odgode glavnih događanja Riječkog karnevala za ljeto, zahvaljujući ovoj izložbi građani i posjetitelji ipak će, u vrijeme kad maškare tradicionalno vladaju Rijekom, moći “prošetati” kroz Međunarodnu karnevalsku povorku. Izložene fotografije nastale su za vrijeme nekoliko posljednjih izdanja Međunarodne karnevalske povorke.

„Nažalost, Riječki karneval zbog razbuktale pandemije niti ove godine ne može pokazati svoju punu raskoš, u za to uobičajeno vrijeme i glavna karnevalska zbivanja morala su biti prebačena u ljetne mjesece, u nadi da će se do tada pandemija ipak smiriti. No, kako bi Korzo i u ovo, za maškare standardno doba, ipak bilo u znaku karnevala, na postamentima koji stoje na gradskoj šetnici i koji su posljednjih godina postali popularno izložbeno mjesto, postavljene su fotografije koje prikazuju karnevalsku raznolikost i ljepotu i donose karnevalski duh u središte našeg grada. Stoga pozivam sve koji to žele i mogu da pogledaju izložbu o Riječkom karnevalu koji će, toplo se nadam, iduće godine moći biti održan u punom obimu u za to uobičajenom, zimskom terminu“, rekao je riječki gradonačelnik Marko Filipović.

U iščekivanju novog termina, građani će se moći prisjetiti Međunarodne karnevalske povorke, možda se i prepoznati na odličnim fotografijama Valtera Stojšića te uživati u slikovitom prikazu Riječkog karnevala u njegovom “normalnom”, dobro poznatom obliku.

Živopisna karnevalska izložba poslužit će i kao svojevrsna pozivnica svim gostima koji borave u gradu da se vrate u Rijeku i prisustvuju Međunarodnoj karnevalskoj povorci čiji će se novi termin definirati u idućim mjesecima. Fotografije će im predstaviti tradicionalne maske, maštovite kostime i kadrove vatrenih nastupa legendarnih karnevalskih grupa, a izložba će dodatno upotpuniti karnevalsku dekoraciju koja je već obojala centar grada.

Kako bi još bolje dočarala karnevalsko raspoloženje, izložba će za vrijeme svog trajanja biti popraćena poznatim autorskim karnevalskim pjesmama koje će biti emitirane putem razglasa Turističkog informativnog centra.

“Drago nam je da će se na sljedeća dva tjedna i postamenti na Korzu maskirati u boje i ljepote Riječkog karnevala i da će nas u šetnji Korzom ova izložba svakodnevno vraćati u bezbrižne trenutke koje nam svake godine donosi karnevalsko vrijeme i Međunarodna karnevalska povorka, zaštitni znak i jedan od najvažnijih turističkih proizvoda grada Rijeke. Sjajne fotografije nastale u nekoliko posljednjih izdanja Međunarodne karnevalske povorke podsjećat će nas na veličinu ove manifestacije i neponovljivu atmosferu koju maškare donose na Korzo kao i na svo bogatstvo riječke karnevalske tradicije. Ovaj „mali podsjetnik na Veliku povorku“ dio je karnevalske dekoracije koja krasi centar grada od početka ovogodišnjeg Riječkog karnevala, a koja je ove godine obogaćena i s dva karnevalska Photo Pointa te možemo reći da se, bez obzira na nužnu odgodu centralnih događanja Riječkog karnevala, u Rijeci ovih dana karnevalski duh itekako osjeća.“, rekao je direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram