Povežite se s nama

Vijesti

Na Liburniji uz cestu postavljeni transparanti koji upozoravaju vozače na djecu

Objavljeno

na
Uoči početka školske godine, 30.8.2019., predstavnici Društva „Naša djeca“ Opatija i Dječjeg gradskog vijeća Opatija postavljali transparente u Opatiji, Ičićima, Veprincu i Lovranu s ciljem skretanja pažnje vozačima na djecu i njihovo pravo na siguran dolazak od kuće do škole i vrtića te općenito za povećanje prometne sigurnosti djece u gradu.

Transparenti se postavljaju u okviru projekta „Za siguran koračić“ DND-a i DGV-a Opatija od 2012. godine kako bi se upozorilo vozače na povećanu pažnju na pješake. “Vozači, i mi djeca smo dio prometa”, “Recite DA za promet bez nesreća” i “Kad na zebru auto stane, pješaku osmijeh osvane” tek su neke od poruka koje će se ovih dana kao i prijašnjih godina naći na transparentima postavljenim u blizini vrtića i škola te upozoravati vozače na početak nove školske godine i povećan broj djece na prometnicama.

Djeca su izrazito ugrožena skupina sudionika u prometu. Vozači ih teže uočavaju zbog nižeg rasta. Također, djeca zbog nedostatka iskustva ne mogu točno procijeniti brzinu kojom se kreću vozila i često reagiraju neočekivano i impulzivno. S toga je važno postavljanje ovakvih transparenata kako bi ova važna akcija doprla do što većeg broja vozača uoči početka nove školske godine.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

37. Balinjerada u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram