Povežite se s nama

Mozaik

Na ljetnoj Međunarodnoj povorci Riječkog karnevala bit će 60-ak grupa

Objavljeno

na


Riječki karneval u svom tradicionalnom periodu održao je samo manji dio svojih uobičajenih događanja zbog tada strogih propisanih epidemioloških mjera, pa su organizatori donijeli odluku kako će se ove godine Međunarodna karnevalska povorka i Dječja karnevalska povorka samo odgoditi te zatim održati u ljetnom terminu.

Točno mjesec dana nas dijeli od velike povorke, koja će ove godine ipak brojati nešto manje karnevalskih grupa nego što je to uobičajeno. Pred nama su tri velika karnevalska događaja:

DJEČJA KARNEVALSKA POVORKA
subota, 4.6. u 17:00 sati – centar grada

4. lipnja 2022. godine održat će se Dječja karnevalska povorka, događaj u kojem sudjeluju djeca predškolskog i školskog uzrasta. Karnevalska povorka dvadesetak maštovito maskiranih najmlađih sudionika iz zemlje i inozemstva, kao svojevrsni čuvari tradicije svojih predaka, proplesat će najužim središtem grada Rijeke. Za vrijeme održavanja karnevalske povorke bit će organizirano oslikavanje lica za sve zainteresirane.

HUMANITARNI KARNEVALSKI GALA PARTY
petak, 17.6. u perivoju Pomorskoga i povijesnoga muzeja Hrvatskog primorja u Rijeci

U perivoju Pomorskoga i povijesnoga muzeja Hrvatskog primorja u Rijeci, u petak, 17. lipnja 2022. godine od 21 sat, održat će se 22. Humanitarni karnevalski gala party, u organizaciji Grada Rijeke, Turističke zajednice grada Rijeke, Rotary kluba Rijeka – Sv. Vid i Pomorskoga i povijesnoga muzeja Hrvatskoga primorja. Sav prihod bit će doniran u humanitarne svrhe.

MEÐUNARODNA KARNEVALSKA POVORKA
subota, 18.6. u poslijepodnevnim satima – centar grada

Međunarodnu karnevalsku povorku čini mimohod svih tradicijskih maski i karnevalskih grupa s alegorijskim kolima. Na glavnim riječkim ulicama, uz najkvalitetnije karnevalske grupe iz Hrvatske, prodefilirat će i mnogobrojne maskirane grupe iz inozemstva. Očekuje se 60-ak grupa. Za vrijeme održavanja Međunarodne karnevalske povorke za sve zainteresirane bit će organizirano oslikavanje lica. Nakon karnevalske povorke, u užem centru grada, bit će organiziran zabavni program na nekoliko lokacija.

Više informacija o nadolazećim karnevalskim događanjima trebalo bi biti poznato uskoro.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže