Povežite se s nama

Vijesti

Na poluukopane spremnike do sada je potrošeno oko 600 tisuća kuna

Objavljeno

na
Gradski vijećnik Koraljko Pasarić je na 12. sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke održanoj koncem listopada u svezi poluukopanih spremnika za otpad, upitao koliko ih je do sada realizirano i uz koje troškove, što je s održavanjem spremnika i okoliša spremnika te koliko je novih spremnika planirano i na kojim lokacijama.

Uskoro je stigao odgovor kojeg potpisuje gradonačelnik Vojko Obersnel u kojem otkriva da je do sada na te spremnike potrošeno oko 600 tisuća kuna uključujući PDV.

“Nabavljena su četiri kompleta poluukopanih spremnika, koja čine dvanaest spremnika zapremine 3.000 litara za prikupljanje otpada koji se može reciklirati te pet spremnika zapremine 5.000 litara za prikupljanje miješanog komunalnog otpada, ukupne vrijednosti 255.598,89 kuna + PDV.

Do sada su temeljem izrađenih izvedbenih projekata ugrađena tri kompleta, svaki sa četiri spremnika, na lokaciji preko puta adrese Riva 1, na početku ulice Riva Boduli i na križanju Zanonove ulice s ulicom Riva. U navedeno projektiranje i ugradnju uloženo je ukupno 228.082,90 kuna + PDV.

Preostali komplet te još dva kompleta polupodzemnih spremnika, čija je nabava planirana do kraja 2018. godine, ugradit će se na području šireg centra grada Rijeke.

Sve ugrađene spremnike, kao i njihov okoliš, održava KD Čistoća Rijeka.

Prednosti poluukopanih, u odnosu na klasične spremnike su mnogobrojne, a uključuju mogućnost smještaja spremnika veće zapremine na manjoj gradskoj površini, čime se doprinosi ljepšem izgledu grada, sprečavanju širenja neugodnih mirisa, boljoj higijeni prostora, sprečavanju raznošenja otpada, pomicanju i prevrtanja posuda, rjeđem pražnjenje spremnika čime se postiže ušteda vremena, vozila, ljudstva, opreme i energenata tj. višestruko smanjenje emisije onečišćujućih plinova”, poručio je Obersnel.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže