Povežite se s nama

Vijesti

Na riječki prosvjed “žutih prsluka” došlo samo 30-ak građana

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL


Veliki građanski pokret “žutih prsluka” posljednjih nekoilko tjedana iz Francuske se počeo sve više širiti na svoje susjedne države, ali i diljem Europe. Ne čudi što je i u Hrvatskoj došlo do inicijative da se prosvjeduje u žutim prslucima, no još jednom se pokazalo kako Riječani, kao ni ostatak Hrvatske, nisu pretjerano raspoloženi za prosvjedovanje zbog stanja u državi.

U Rijeci se na Korzu u podne okupilo svega 30-ak građana koji su se priključili prosvjedi, a jedva polovica njih bila je u prepoznatljivim žutim prslucima.

Hrvatski pokret “žutih prsluka” formirao je i objavio listu zahtjeva koje postavlja pred Vladu, Hrvatski sabor i druga tijela javne vlasti u zemlji. Ističu kako su iz svojih zahtjeva maknuli sva ideološka obilježja jer im je jedini cilj “dostojanstven život svih građana Republike Hrvatske”. Istaknuli su 15 zahtjeva za bolju Hrvatsku. Traže da “zakoni moraju vrijediti jednako za sve”, te “beskompromisni obračun s korupcijom”, od razine dječjih vrtića do Vlade i Sabora. Na listi je i “ukidanje kompromitiranog USKOK-a i osnivanje novog pravosudnog tijela za borbu protiv korupcije”, dok “suci i odvjetnici moraju biti odgovorni za svoje pravno mišljenje i radnje”. Više o njihovim zahtjevima možete pročitati u najavi održavanja prosvjeda.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram