Povežite se s nama

Mozaik

Na Trsatskom kaštelu održani dani vizualne umjetnosti i komunikacije

Objavljeno

na

Foto: Istog Duško Žorž

Na Trsatskoj je gradini jučer održano otvorenje izložbe radova koji su nastali u sklopu manifestacije Gradina no limit koju Ljeto na Gradini ugošćuje već petu godinu zaredom. Manifestacija se organizira u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika Rijeka, a dani vizualne umjetnosti i komunikacije svake godine na Gradini okupe nekoliko renomiranih umjetnika, kako je to bilo i u protekla 4 dana. Inspirirani trsatskim zmajevima, kroz prizmu umjetnosti na ovogodišnjem izdanju manifestacije stvarali su fotograf Istog Žorž – Duško, akademski slikar Robert Mijalić, magistra umjetnosti Tatjana Masterl te akademska slikarica i grafičarka Zrinka Kralj.

Umjetnice i umjetnici su, svaki kroz svoj medij, prikazali kako trsatski zmajevi ili njihovi izdvojeni elementi izgledaju na fotografiji, na papiru ili na platnu te su stvorili raznolik dijapazon umjetničkih radova koji su prezentirani u Galeriji Mir Junaka, a mogu se razgledati sve do 25. kolovoza.

Već danas će Ljeto na Gradini ugostiti estonski orkestar Popsid koji će održati koncert s početkom u 21.00 h, a ulaz je za sve posjetitelje slobodan.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram