Povežite se s nama

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održana je svečanost dodjele nagrada i priznanja Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka. U ime Primorsko-goranske županije svečanosti je prisustvovao župan Zlatko Komadina.

Nakon pozdravnih obraćanja predsjednika HGK – ŽK Rijeka Vidoja Vujića, riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela i župana Komadine, održana je dodjela priznanja “Zlatna kuna” i posebnih priznanja najuspješnijim tvrtkama u 2015. godini. Također su održani dodjela priznanja tvrtkama s područja Rijeke i Primorsko-goranske županije te kulturno-umjetnički program.

Vidoje Vujić istaknuo je da su nakon skoro 10 godina stagnacije zabilježeni izuzetni rezultati u povećanju broja zaposlenih, ukupnim prihodima, izvozu i dobiti. “Svi su pokazatelji manje-više pozitivni i to nas je svrstalo u treću najrazvijeniju regiju Republike Hrvatske, a po nekim pokazateljima smo i prva”, kazao je Vujić.

Nagradu “Zlatna kuna” dobile su tvrtke “Brodogradilište Viktor Lenac”, “Montelektro” i “Olivari”, a priznanja “Jadranka hoteli” iz Malog Lošinja, “Luka Rijeka”, “Ind-eko”, “Jadranska vrata”, Euromodul”, “Metis”, “Orada Adriatic” i “Montcommerce”. Priznanje za najuspješniju poduzetnicu dobila je Katica Hauptfeld, a za životno djelo Josip Brkić.