Povežite se s namaPrezentacija, degustacija i prodaja čokoladnih delicija „Čokoladna čarolija“ ove godine okupit će rekordan broj izlagača iz Hrvatske i Slovenije, a čokolada će zahvaljujući brojnim atraktivnim i uzbudljivim događanjima zavladati čitavom Opatijom.

Najslađi užitak za sva osjetila svojim će gostima Opatija ponuditi u prvom vikendu prosinca, tradicionalnom terminu Festivala čokolade, manifestacije koja je dokazala da delicija koja kod svih ljudi budi „hormon sreće“, u rukama pravih majstora može postati nenadmašan sastojak ne samo gastronomskih kreacija, već i spa & wellness ponude, pa čak i glazbenih doživljaja. Jubilarno, deseto izdanje Festivala čokolade održat će se, u sklopu programa „Zima u Opatiji“, od 4. do 6. prosinca na brojnim lokacijama najstarije hrvatske turističke destinacije, koja će svojim brojnim titulama poput „Kraljice Jadrana“ i „Grada festivala“ dodati i onu „čokoladne prijestolnice“ južne Europe.

Slatka „baza“ festivala bit će Kristalna dvorana hotela Kvarner gdje se održava sajam „Čokoladna čarolija“ – prezentacija, degustacija i prodaja čokoladnih delicija koja je ove godine okupila rekordan broj izlagača iz Hrvatske i Slovenije, čije proizvode odlikuju originalne ideje, kreativna izvedba i neodoljiv okus.

No, i čitava Opatija bit će tri dana u znaku čokolade, uz brojne programe koji će se odvijati u svim dijelovima grada –  restorani, kavane i slastičarne će spraviti posebnu ponudu čokoladnih menija, hoteli i wellness centri predstaviti masaže i tretmane koji se protiv stresa i napetosti bore uz pomoć čokolade, a posebno će zanimljiva biti „slatka uzbuđenja“ u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer gdje se tijekom tri dana održavaju edukativne radionice, ali i izložba „Čokoladna Opatija“ na kojoj će biti izložena maketa okolnog područja, uz Crkvu sv. Jakova i kip Djevojke s galebom izrađena od čokolade, kao i Villi Angiolini, mjestu u kojem je nastao moderni europski turizam.

Prekrasna zgrada smještena usred raskošnog parka u središtu Opatije oduševit će sve generacije – najmlađe u petak poslijepodne i subotu ujutro očekuje choco radionica „Mačak z Voloskega“, kreativna škola izrade slastica za male sladokusce, a one nešto starije u subotu navečer novo izdanje „Opatijskog paradoksa“, projekta koji je spojio čokoladu i vino. Praline slastičarne Vilma iz Raba sljubit će se s vinima etiketa Josić, Klinec, Ritoša, Meneghetti, Medea, Terra Rota, Pavlomir te vinoteke Vino i to, ali i maslinovim uljima Chiavalon, Medea i Negri, dok će sve to pitkom jazz glazbom povezati vješti prsti Vedrana Ružića i Darka Jurkovića. Nešto drugačiji spoj čokolade i glazbe predstavit će koncert „Pure Chocolate“ u subotu u 20.30 sati u dvorani Operetta, gdje će svaki od glazbenih stavaka u izvedbi ansambla Purpur pratit će probrane čokoladne delicije stvarajući jedinstveni doživljaj najviše razine. U nedjelju, od 18 sati, slavna će se vila naći „u službi njegovog veličanstva“ tartufa jer će se cijenjeni „kralj gastronomije“ u novom događanju Croatian Choco Concept naći u opojnom trisu s tamnom čokoladom i pjenušcem uz zajamčeno vrhunsko prožimanje okusa, mirisa i aroma. Najbolje iz svoje ponude za tu će priliku predstaviti Atelier Ecostyle & suradnici, Karlić Tartufi, te pjenušava vina Misal, a gosti događanja bit će Šajeta, Vedran Ružić i Luka Jenuš.

Poseban blagdanski ugođaj u romantičnoj, zimskoj Opatiji donijet će i brojni glazbeni programi na kojima će nastupiti renomirani glazbenici – Dalawa Stories, Tango appassionato, Katarina Jurić na terasi hotela Continental, Alba & Leo, Duo Blondes, Dino Antonić & 4 Shades na terasi hotela Kvarner na kojoj će se održati i prigodno paljenje Božićnih lampica, ali i rezanje velike čokoladne torte, te Sunny Side i Damir Kedžo na terasi hotela Milenij gdje će se odvijati i neki zanimljivi čokoladni projekti. Tako će svakog dana u Božićnom izlogu Milenij Choco svijeta trajati izrada „Božićne slagalice“ i velikog Božićnog drvca od čokolade, ali i izrada čokolade Djevojke s galebom, simbola Opatije koju će realizirati choco kipar Antonio Licitra, kipar koji je nastupio na ovogodišnjem EXPO-u.

Uživat će i najmlađi, za koje su osmišljene predstave „Palačinka mog života“ u kavani Continental, „Slatka klaunovska posla“ u Shopping centru Slatina, „Pjevam, sviram, čarobiram“ u Villi Angiolini, čokoladna radionica za djecu u Kavani Palme, oslikavanje lica „Choco Tatoo“ u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner te doček Sv. Nikole na Ljetnoj pozornici.

Posebnu Choco Wine & Dine, eno-gastro večer, pripremili su u kavani Palme uz nastup Dua Timeless, dok će se u suvenirnici Manufaktura svakog dana moći poslušati čokoladna gramofonska ploča i degustirati čokolada Nadalina.

Za sve posjetitelje subotom i nedjeljom od 29.11.2015. do 31.01.2016. osigurano je besplatno parkiranje na javnim površinama u Opatiji.