Povežite se s nama

Na današnjoj konferenciji za medije, u Bistrou Mornar u Rijeci, najavljen je sedmi Student Day Festival, koji će se ove godine održati 27. i 28. svibnja u Rijeci.

Najnovije izdanje Student Day Festivala nastavlja sa svojim prokušanim receptom raznovrsnog programa koji objedinjuje bogati glazbeni line up te kulturne, sportske i zabavne sadržaje. Glavna zvijezda sedmog SDF-a je svjetski poznati belinski DJ i producent Alle Farben. Na glavnom Open air flooru zabavljat će nas i domaća imena među kojima možemo izdvojiti Urban&4 i Mandrile, a na KBS WareHouse flooru nastupa poznati špan- jolski DJ i producent Pig&Dan, te mnoštvo renomiranih regionalnih house i techno izvodača poput Marine Kara- marko aka Miss Soulfly. Uz glazbeni dio programa očekuje nas još pregršt događanja uz Culture Week, sportski program te predstavljanje studentskih udruga i projekata, a cjelokupni program festivala je besplatan za sve posjetitelje.

Na press konferenciji sudjelovali su prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović, predsjednik Stu- dentskog Zbora Sveučilišta u Rijeci Aleksandar Šušnjar, predstavnik udruge RIKUP-a (Riječki Kulturno Urbani Pokret), organizator, Sanjin Lovrin te Robert Jovanović, član Mandrila.

Snježana Prijić Samaržija, prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci, usporedila je Student Day Festival s festivalima poput InMusica u Zagrebu, ali kao veliku razliku istaknula da je riječki festival besplatan za sve posjetitelje i nastao je radom bivših i sadašnjih studenata. Prema njoj, treba njegovati mentalitet zbog kojeg studentski predstavnici osim o svom obrazovanju i Sveučilištu u Rijeci brinu i o gradu u kojem se nalaze.

Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, istaknuo je da je Rijeka jedini grad u Hrvatskoj koji svoj ključ, osim maškarama, predaje i studentima. Ove godine Rijeka će biti studentski grad i preko ljeta kada je, uz grad Zagreb, domaćin Europskim sveučilišnim igrama. Veseli se i nogometnom susretu predstavnika Grada i Sveučilišta i nada se da će ove godine vratiti titulu.

Aleksandar Šušnjar, predsjednik Studentskog Zbora Sveučilišta u Rijeci, zadovoljan je što se tradicija studentskih dana u Rijeci nastavlja već sedmu godinu. Ističe da je posebnost ovog festivala što osim glazbenog dijela, nudi i druge aktivnosti. Prije početka Student Day Festivala održat će se Culture week čiji je značaj još veći time što je Rijeka dobila titulu Europske prijestolnice kulture. Na Korzu će se održati Studentski dan sporta i predstavljanje studentskih udruga i aktivnosti koje pokazuju što student rade tokom cijele godine.

Sanjin Lovrin, predstavnik udruge RIKUP i KBS elektronskog floora, predstavio je dio od čak 34 izvođača koji će na dva floora zabavljati posjetitelje. Neka imena su još ostala tajna, ali će uskoro biti objavljena na web stranici.

Robert Jovanović, član grupe Mandrili koja će ove godine nastupiti na Student Day Festivalu zadovoljan je što je festival ovako narastao od kad su zadnji puta na njemu svirali. Kaže da kada organizatori tretiraju izvođače dobro oni tu pozitivnu energiju preusmjeravaju prema publici, a upravo to je ono što čini koncert posebnim.