Povežite se s nama

Vijesti

Najavljen skup potpore smijenjenom Dinku Štimcu

Objavljeno

na

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Smjena Dinka Štimca s funkcije predstojnika Klinike za neurokirurgiju u KBC-u Rijeka izazvala je iznimno veliku pažnju javnosti, a naročito su negativno reagirali gotovo svi oni koji su zbog zdravstvenih poteškoća, bilo svojih ili njihovih bližnjih, bili s njim u kontaktu.

Štimac je na konferenciji za medije u organizaciji Živog zida, čiji je član, ustvrdio da je s te dužnosti smijenjen “čistom političkom odlukom”, kao rezultat pritiska osoba iz kruga HDZ-a i to zbog njegova upozoravanja na “nedopustivo loše ishode liječenja pacijenata na toj klinici”.

Ne čudi stoga što se na društvenim mrežama proteklih dana organizira prilično veliki broj građana te su najavili održavanje prosvjeda, odnosno skupa potpore smijenjenom Štimcu. Skup će se održati ove subote, 14. srpnja, s početkom u 17 sati kod Conta.

“Dana 14. srpnja održat će se građanski prosvjed podrške prof. dr. sc. Dinku Štimcu koji je političkom odlukom smijenjen s mjesta predstojnika klinike. Organizatorica prosvjeda je majka djeteta koje je dr. Štimca prozvalo hrvatskim dr. Houseom.

Mole se svi da poštuju i slušaju upute organizatora kako bi prosvjed protekao u željenom pravcu. Izrazito je bitno da sve bude u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, jer poruka koju želimo poslati ministru Kujundžiću ne smije vući nikakve pravne posljedice sa sobom. Uz navedeno, na prosvjed će doći pacijenti za koje se cijenjeni neurokirurg brinuo te postao dio naše obitelji.

Okupljamo se kod Conta u 17h i od tuda ćemo povorkom krenuti do Korza te se zaustaviti kod Radija Rijeke, gdje će se prosvjed održati i gdje će govornici održati govore”, ističe se u najavi skupa potpore.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram