Povežite se s nama

Vijesti

Nakon reciklažnog dvorišta, Kostreni maksimalna sredstva i za energetsku obnovu vrtića

Objavljeno

naNakon uspješne prijave projekta “Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Zlatna ribica”, na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja na kojem je ostvarila maksimalnu stopu sufinanciranja  u iznosu od 1,6 milijuna kuna, odnosno 35% prihvatljivih troškova, energetsku obnovu vrtića Općina Kostrena prijavila je i na poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Jučer je u Općinu stigla odluka kojom se Kostreni i na ovom natječaju dodjeljuju sredstava u najvišem iznosu od preko 1,4 milijuna kuna što je za općinu koja je prema indeksu razvijenosti razvrstana u VIII. skupinu i više nego dobra vijest i velika ušteda.

Dobivena sredstva su bespovratna i namjenska. Dodijeljena su za sufinanciranje energetske obnove zgrade Dječjeg vrtića Zlatna ribica na adresi Žuknica 1/a u Kostreni. Uspješnom prijavom na oba natječaja, Općina Kostrena je značajno smanjila udio vlastitih sredstva u projektu čija je ukupna vrijednost 4,9 milijuna kuna, od čega je gotovo 3,1 milijun iz EU fondova što je do sada najveći iznos bespovratnih sredstava koji je Kostrena ikada uspjela dobiti.

Za sufinanciranje bespovratnim europskim sredstvima prijavljeni su i drugi općinski projekti, poput izgradnje dječjeg igrališta u Doričićima za čiju su prvu fazu izgradnje već dobivena bespovratna sredstva putem LAG-a „Vinodol“, u iznosu od 241 tisuću kuna, odnosno 80 % troškova prve faze  koji iznose oko 300 tisuća kuna.

Drugu fazu, odnosno veći dio izgradnje i opremanja igrališta financirat će Općina, no također s namjerom da uz kvalitetnu pripremu i za ovu fazu dobiju bespovratna sredstva na nekom od natječaja, a da su unatoč indeksu razvijenosti u tome vrlo uspješni, dokazuju dobivena sredstva za različite komunalne projekte. Samo u ovoj godini Kostrena je dobila oko 6 milijuna kuna, a već polovicom listopad imaju u planu prijaviti i uređenje obalne šetnice na natječaj LAGUR-a Tunera.

Rezultatima natječaja, a posebno angažmanom općinskih službi zadovoljan je i načelnik Dražen Vranić: „Osim velikih ušteda proračunskih sredstva, posebno sam ponosan na naš mladi tim koji marljivo radi na pripremi projekata, a kvalitetu rada dokazuju naše uspješne prijave i maksimalni iznosi potpora.“

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram