Povežite se s nama

Vijesti

Nakon sudskog postupka Grad Opatija ponovno otvorio Park Tomaševac, uskoro njegovo uređenje

Objavljeno

na


U srijedu su nadležne službe Grada Opatije pristupile otvaranju triju zatvorenih prolaza u Park Tomaševac, nakon što je, podsjećamo, Grad dobio pravomoćnu presudu kojom je uvažena Žalba Grada za smetanje posjeda Parka Tomaševac.

Rješenjem drugostupanjskog Županijskog suda u Šibeniku potvrđeno je da je Grad Opatija ispravno postupio kada je putem komunalnog redara naložio uklanjanje ograda i vrata postavljenih na ulaz u park te sanitaru sječu parkovne površine.

Postupak protiv Grada Opatije vođen je radi smetanja posjeda. Protiv rješenja Općinskog suda u Rijeci od 28. studenog 2018., koje je bilo u korist tužiteljice, Grad Opatija je podnio Žalbu temeljenu na tome da je predmet spora javno dobro u općoj uporabi pa se na to područje ne može odnositi posjedovna zaštita, odnosno da se postupalo u skladu s javnim ovlastima u održavanju javnih površina i vršenju sanitarne sječe na temelju rješenja UO za komunalni sustav i zaštitu okoliša Grada Opatije.

Površina Parka Tomaševac je 3.137 četvornih metara. Obzirom na zapušteno stanje parka, sada je na redu sanitarna sječa i uređenje parka, koji je od danas za prolaz slobodan svim građanima i posjetiteljima. Dakle, prolaz s glavne Ulice maršala Tita do Dječje plaže Tomaševac i obalne šetnice Lungomare sada je prohodan.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram