Povežite se s nama

Crna kronika

Napadač iz Viškova u pritvoru, policija mora do nedjelje ujutro dovesti petero svjedoka na sud

Objavljeno

na

Privođenje osumnjičenog muškarca na sud26-godišnjak koji se sukobio ispred noćnog kluba u Viškovu s 19-godišnjakinjom i nanio joj je lakše ozljede, pa zatim pobjegao – pritvoren je.

Policiji je mladić, koji je iste noći maltretirao još tri djevojke, stari znanac. Ovaj slučaj zbog kojeg je djevojka potražila liječničku pomoć okarakterizirali su kao naročito drsko i nepristojno ponašanje.

Nešto iza podneva policija je 26-godišnjaka dovela na riječki Prekršajni sud gdje se zadržao tri sata. Sudac kaže da poriče sve za što ga se tereti pa još ništa nije gotovo, javlja RTL.

“Danas nije bilo moguće završiti ovu priču… Nije bilo moguće završiti s obzirom da nismo imali dokaze koji bi uputili to da je okrivljenik počinio prekršaj, a isti osporava da je to počinio”, kazao je Željko Kurjega, sudac Prekršajnog suda u Rijeci.

Službeno, tereti ga se za naročito drsko i nepristojno ponašanje prema četiri djevojke u dobi od 19 do 23 godine, od kojih je jednu vrijeđao, naguravao i lakše ozlijedio pa je završila na hitnom traktu.

“Pregledali smo, odnosno opservirali. Napravili smo CT mozga koji je isključio težu ozljedu glave. Otpuštena je doma s preporukom mirovanja i daljnje kontrole kod svog liječnika obiteljske medicine. Po nalazima koje imamo, nije bilo nikakvih ogrebotina ni hematoma po tijelu”, kazala je Pia Cvijanović, liječnica specijalizantica Hitnog trakta Sušak.

Sudac kaže kako nije imao dovoljno elemenata za donošenje odluke pa policija do sutra ujutro do 10 sati na sud mora dovesti i petero svjedoka. “Do sutra je u zatvoru”, kazao je Kurjega.

Incident koji se dogodio u noći s četvrtka na petak, glavna je tema na Viškovu.

“Nije mi normalno da nitko nije mogao curi pomoći. To mi nije jasno. U 3.30 sati još uvijek ima ljudi. Da nitko nije mogao curi pomoći. Makar da ga maknu od nje”, kazala je Martina Milih iz Viškova.

“Ja sam inače majka curice i mene je osobno strah. Ako je sada ovakva situacija, što će biti kada ona naraste”, kazala je Mihaela Pomen iz Viškova.

Sutra će biti poznata sudbina osumnjičenoga. Zakon predviđa novčanu kaznu u iznosu od 50 do 350 nekadašnjih njemačkih maraka ili do najviše 30 dana zatvora.

Policija to ne potvrđuje službeno, ali se doznaje kako je cijeloj priči kumovao i alkohol. Mladić i djevojka se poznaju od ranije. Bili su u noćnom klubu, on ju je navodno počastio pićem i tada je došlo zbog svađe. Nitko ne zna zašto je svađa je izbila. No, zaštitari su potom izveli 26-godišnjaka iz kluba, a za njim je izašla i djevojka. Sve kulminira ispred noćnog kluba, izvijestila je u RTL-u Danas Maja Brkljača uživo iz Viškova.

Iz noćnog kluba su demantirali upletenost u slučaj te su osudili nasilje. Policija je potvrdila da su jučer tijekom čitavog dana tražili 26-godišnjaka, a pronašli su ga u 19 sati te su ga priveli. U policijskoj postaji je bio do privođenja prekršajnom sucu, a onda je poslan u zatvor, najvjerojatnije, do sutra ujutro. Policija je potvrdila da im je mladić poznat od ranije i da je u posljednjih 10-ak godina više puta bio procesuiran za više prekršaja i kaznenih djela.

Djevojka radi u Viškovu kao konobarica u kafiću i jučer je redovno došla u svoju smjenu, no usred smjene joj je pozlilo te je zamolila vlasnicu kafića da ode kući, dok danas nije došla na posao. Sutra će djevojka i još nekoliko svjedoka dati svoje iskaze sucu, a pred njim će se ponovno pojaviti i 26-godišnjak. Tada će biti poznata i kazna koja čeka 26-godišnjaka, izvijestila je Maja Brkljača za RTL.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram