Povežite se s nama

Sport

Navijači Rijeke traže promjenu termina utakmice

Objavljeno

na
Potaknuti promjenom termina utakmice Istra 1961 – Rijeka, a koja se sad kosi s Međunarodnim Riječkim karnevalom, navijači Rijeke pokrenuli su hvalevrijednu akciju pokušaja zamjene termina. U potpunosti prenosimo poruku s portala HoćuRi te mail, kao i adrese na koje se on šalje. Osim slanja mailova navijači Rijeke su zamoljeni ovaj članak dijeliti na društvenim mrežama.

Naslov maila: ZAMJENA TERMINA UTAKMICA ZAGREB – LOKOMOTIVA I ISTRA 1961 – RIJEKA

Poštovani,

Utakmica između HNK Rijeke i HNK Hajduka iz Splita koja je bila zakazana za subotu 7.2.2015. otkazana je zbog nevremena u Hrvatskoj. Taj susret prebačen je za srijedu 18.2. Zbog te odluke susret između NK Istra 1961 iz Pule i HNK Rijeke, zakazan za ponedjeljak 16.2.2015. prebačen je dan ranije, na nedjelju 15.2.2015. s početkom u 15.00. U normalnim uvijetima to ne bi predstavljalo nikakav problem, ali u ovom određenom trenutku taj susret se preklapa sa jednim od najbitnijih događanja u Gradu Rijeci i riječkoj regiji, Međunarodnim Riječkim Karnevalom, manifestacijom koja u Rijeku privlači 10 000 maškara i oko 80 000 gledatelja, te je uz HNK Rijeku najveći promotor našeg grada i regije, te najmasovniji događaj u Hrvatskoj.

Kako je poznato, HNK Rijeka je klub koji svoju navijačku bazu crpi iz regionalog okvira iz tzv. Riječkog prstena, a upravo taj prsten “živi” za maškare koje kulminiraju Riječkim Karnevalom i paljenjem pusta (na Pepelnicu – Čista Srijeda ili dan prije, ovisno o tradiciji mjesta, što se, ujedno, poklapa i sa utakmicom između Rijeke i Hajduka).

Mi, navijači Rijeke, smatramo da se nogomet igra radi navijača, ali poštujemo i tradiciju našeg kraja. Nama su naša Rijeka i naše maškare, krabulje ili mačkare SVETINJA. Ovim putem molimo nadležene da razmisle o zamjeni termina utakmica Istra 1961 – HNK Rijeka (nedjelja, 15.2., 15.00) i utakmice NK Zagreb – NK Lokomotiva koja se igra dan ranije (subota, 14.2., 17.00) u Zagrebu na stadionu u Kranjčevićevoj ulici.

Uz dužno poštovanje za ova dva zagrebačka kluba, na prijateljskim utakmicama HNK Rijeke skupi se više gledatelja nego na utakmici ta dva kluba. Nogomet se igra radi navijača, a suludom odlukom da se utakmica između NK Istre 1961 i  HNK Rijeke igra na dan Riječkog Karnevala, veliki dio navijača Rijeke će zbog toga biti prisiljeno na jednu tešku odluku. Biti će prisiljeni žtvovati jedan dio onoga za što žive. Rijeku ili Riječki Karneval. VI, nadleženi, još uvijek možete ispraviti ovu nepravdu i pokazati da u istinu BRINETE ZA HRVATSKI NOGOMET i zamijeniti termine ova dva susreta.

U nadi da ćete poslušat glas navijača,

(potpis)

Poruku možete slati na sljedeće primatelje:

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram