Povežite se s nama

Crna kronika

Neslavni rekorder tjedna imao 2,08 promila, doživio prometnu nesreću na motoru u Rijeci

Objavljeno

naProteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodila se 31 prometna nesreća, od kojih je  jedna bila teža, a 30 je bilo lakših. U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba teže, a sedam je osoba lakše ozlijeđeno.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 385.100 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su dva  pješaka, jedan strani državljanin, ali i šest alkoholiziranih vozača.

Alkotestirano je 289 vozača, od kojih je kod njih 30 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod jednog do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a jedan je vozač odbio provjeru alkoholiziranosti. Od alkoholiziranih vozača najviše, njih 14 je bilo u dobi iznad 35. godine života, 10 ih je bilo između 25. i 35. godine života, a osam ih je bilo u dobi između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,08 g/kg izmjerena je 39-godišnjem vozaču mopeda marke Kymco, zagrebačkih registracijskih oznaka, koji je 5. siječnja oko 7 sati u ulici Pletenci u Rijeci prouzročio prometnu nesreću te zajedno s motociklom pao na kolnik. Zbog opasnosti da će nastaviti s vožnjom i ugrožavati sigurnost prometa na cestama priveden je u službene prostorije policije i prekršajno sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram