Povežite se s nama

Crna kronika

Neslavni rekorder tjedna s 2,71 promila skrivio prometnu nesreću na Školjiću

Objavljeno

na

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog  tjedna dogodilo se 40  prometnih nesreća, od kojih su tri bile teže, a 37 je bilo lakših.

U ovim prometnim nesrećama teže su ozlijeđene tri osobe, a lakše je ozlijeđeno sedam osoba. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 478.800 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, osam stranih državljanina i pet alkoholiziranih vozača.

Alkotestirano je 210 vozača, od kojih je kod njih 11 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod jednog do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači). Najviše alkoholiziranih vozača, njih sedam je  bilo u dobi između 18. i 25. godina, pet ih je bilo u dobi između  25. i 35. godina života, a jedan u dobi  iznad 35. godine života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,71 g/kg izmjerena je 36-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Opel, riječkih registracijskih oznaka, koji je 29. prosinca oko 17.30 sati prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Naime, skrenuvši vozilom izvan prometne trake udario u metalni stupić nogostupa na Školjiću u Rijeci. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom i ugrožavati sigurnost prometa na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije te je protiv njega podnijet optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram