Povežite se s nama

Vijesti

Netko je pretjerao pred izbore: Ičići prepuni grafita “Dujmić lopov”

Objavljeno

na
Tri mjeseca dijele nas od idućih lokalnih izbora, a netko od političkih oponenata aktualnog opatijskog gradonačelnika, barem je to za pretpostaviti, odlučio se na vrlo negativnu “kampanju”. Tijekom vikenda u Ičićima, gdje Ivo Dujmić prebiva, na više pročelja ispisano je “Dujmić lopov”.

Tim povodom reagirao je i sam Dujmić koji će ovog proljeća pokušati po četvrti put dobiti povjerenje Opatijaca na izborima.

“Tolerantna, demokratska i kulturna Opatija je, nažalost, ugrožena. Iza ovakvih grafita stoji politika kakva ne pripada Opatiji. Kako su mogli vidjeti brojni šetači koji su miran opatijski dan iskoristili za šetnju, prošle su noći išarane i uništene privatne fasade i javni objekti u Ičićima. Na njih su sinoć kukavički ispisane poruke koje vrijeđaju mene osobno, ali i sve naše građane. Želja pisca je teškim optužbama ocrniti me pred građanima.

Jasno je da to nije pisao nitko osim onoga koga skori izbori posebno pogađaju. Ali izbori tome služe, da građani biraju. Neki nikada neće razumjeti da mene ovakve poruke ne pogađaju i da me ne mogu obeshrabriti, jer posao gradonačelnika je častan poziv, ali Opatija sigurno ne zaslužuje ovakve i slične poruke pune mržnje, zato osuđujem takvo ponašanje prema bilo kome.

Moja poruka piscu i nalogodavcu ovih grafita je da izađu na izbore i biraju koga žele, jer imaju širok izbor kandidata. Ovakve poruke nisu bile i nikada ne smiju biti način komuniciranja koji može postati obrazac ponašanja u našem gradu. Ne smiju biti prema bilo kome!

Opatija svih Opatijki i Opatijaca nisu kukavički grafiteri pod kišobranima i kapuljačama. Opatija mora ostati jaka, demokratska, tolerantna i kulturna ma koliko se netko trudio da to tako ne bude.

Normalnim i kulturnim dijalogom možemo sučeliti argumente, nove ideje, projekte i mjere za boljitak građana, a prizemne i nekulturne poteze treba ostaviti za svoja zatvorena društva ili za neki drugi grad”, poručio je Dujmić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram