Povežite se s namaHNK Rijeka i njezini nogometaši novi su ambasadori Europskih sveučilišnih igara kojima će u srpnju domaćini biti gradovi Rijeka i Zagreb. Najpoznatiji riječki sportski kolektiv tako se uključio u promociju ovog značajnog događaja na kojemu će sudjelovati više od pet tisuća studenata iz preko 45 zemalja.

Suradnja je simbolično obilježena na posljednjoj domaćoj ligaškoj utakmici protiv Hajduka, kada su brojni gledatelji imali priliku družiti se i fotografirati s maskotama HNK Rijeke i Igara. Hrki i Sharky, novi prijatelji i zvijezde tribina na Rujevici zabavljali su publiku te zajednički promovirali sportski duh i zajedništvo, što su i osnovne vrijednosti Igara. Uspostava suradnje nastavit će se do kraja samih Igara nizom zanimljivih aktivnosti usmjerenih popularizaciji sporta i ovog značajnog događaja, kojim će grad Rijeka biti promovirana u čitavoj Europi.

Izrazita nam je čast i zadovoljstvo sudjelovati u promociji multi-sportskog događaja kao sto su Europske sveučilišne igre 2016. kojima je naš grad sudomaćin. HNK Rijeka kao sportski kolektiv pozdravlja i podržava ovaj veliki događaj te se čvrsto zalaže za vrijednosti u sportu kao što su poštenje, tolerancija i poštovanje – vrline koje ne poznaju rasu, naciju, vjeru i suprotnosti koje nas moraju spajati, a ne razdvajati. Maskota Hrki je rado viđen gost na našim tribinama, a naši nogometaši ponosni su sto mogu dati svoj doprinos u popularizaciji ESI 2016. “ –očitovala se o suradnji administrativna direktorica kluba, Marina Vela.

HNK Rijeka tako se pridružila vaterpolo klubu Primorje Erste banka, KK Ciboni, proslavljenom paraolimpijcu Mihovilu Španji, gimnastičaru Mariju Možniku i drugima koji s ponosom nose titulu ambasadora ESI 2016.

Suradnju je komentirao i potpredsjednik Europskih sveučilišnih igara Haris Pavletić, koji je posebno istaknuo nezaobilaznu ulogu HNK Rijeke kao jednog od najvećih sportskih klubova iz grada na Rječini.

 „Ovaj potez HNK Rijeke samo je dodatna potvrda kako sve relevantne riječke institucije,  od Grada, Sveučilišta do sportskih klubova, zajednički dišu za naše Igre i čine sve u svojoj moći kako bi ih što kvalitetnije promovirali. Na tome smo im svima zajedno izrazito zahvalni i s veseljem gledamo u srpanj kada će u našu Rijeku doći mladi iz čitave Europe.“  – nadodao je.

Europske sveučilišne igre održat će se u Rijeci i Zagrebu od 12. do 25. srpnja, a okupit će preko pet tisuća sportaša iz 45 europskih zemalja i preko 250 sveučilišta. Grad Rijeka tako će biti domaćin natjecanja u košarci 3×3, rukometu, judu, plivanju, plivanju za osobe s invaliditetom, taekwondou te vaterpolu.

 

Marketing