Povežite se s namaHrvatski nogometni klub Rijeka u utorak je posjetio Osnovnu školu Turnić u sklopu projekta “HNK Rijeka prijatelj djece”. Goodness Ajayi, Matic Črnic i Mate Maleš zaradili su pljesak oko stotinjak učenika.

Učenici su imali mnoga pitanja za riječke nogometaše, počevši od toga što je potrebno da bi se postalo vrhunski igrač, važnost prehrane u sportu, te s koliko su godina znali da će se baviti nogometom.

Matic je otkrio da je za uspjeh potrebno puno rada i odricanja, Maleš je istaknuo veliku važnost prehrane s obzirom na velike napore sportaša, dok je Ajayi otkrio da je već sa sedam godina znao da će se baviti nogometom.

Djecu je zanimalo i koji su riječkim nogometašima bili najdraži predmeti u školi, kakve su ocjene imali, dok je Črnic zaradio pljesak odgovorom na pitanje o navijačima ustvrdivši da Rijeka ima najbolje navijače na svijetu.
Maleš je zatim otkrio kakav je jedan u životu nogometaša, nakon čega je uslijedilo potpisivanje autogram kartica, majci, dresova, te naravno ispunjavanje mnogobrojnih želja za zajedničkom fotografijom.

Partner projetka “HNK Rijeka prijatelj djece” je Autotrans, najveći hrvatski autobusni prijevoznik.

HNK Rijeka