Povežite se s nama

Vijesti

Nova ambulanta u Dražicama od početka travnja

Objavljeno

na


Odmah nakon završetka unutrašnjeg uređenja, slijedi obnova fasade i krova te kotlovnice, što će se poklopiti sa završetkom sezone grijanja. Tim će projektom, vrijednim 1,4 milijuna kuna, 40 godina stara zgrada ambulante biti kompletno obnovljena.

Unutrašnje uređenje zdravstvene stanice u Dražicama, koje je započelo krajem prošle godine, trebalo bi biti završeno do l. travnja. U zgradi izgrađenoj 1979. godine planirani su brojni komunalni zahvati, unutrašnje uređenje u vidu novih podova, zidova, stolica, stolarije, prozora, vrata, sanitarnog čvora i elektroinstalacijama, kao i svega onoga što je jelenjskim mještanima potrebno da konačno imaju primjerene uvjete u zgradi staroj 40 godina. Također, dio dotrajalog namještaja će se zamijeniti novim. Nakon unutrašnjeg uređenja, slijedi projekt energetske obnove fasade, novi krov, kao i sanacija kotlovnice. Radove izvodi tvrtka 4home Kostrena s kooperantima.

Vrijednost cijelog projekta, točnije unutrašnjeg i vanjskog uređenja zgrade je oko 1,4 milijuna kuna, od čega je Primorsko-goranska županija izdvojila 400 tisuća, više od 276 tisuća osigurano je iz fondova Europske unije, točnije iz programa zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, a 85 tisuća kuna dalo je Ministarstvo branitelja, namjenski za uređenje sanitarnog čvora koji će biti prilagođen i invalidima. Ostatak sredstava osigurala je Općina Jelenje. Prema uputama iz EU fondova, procjenjuje se da će se budući troškovi grijanja, hlađenja i općenito energenata smanjiti za minimalno 50 posto, što će u konačnici uvelike olakšati održavanje same zgrade ukupne bruto površine 434,25 m2.

– Zgrada ambulante ovim će projektom biti kompletno obnovljena, a obnova je bila nužna s obzirom na to da se u protekla četiri desetljeća zgrada obnavljala tek jednom, kada je popravljen dio kotlovnice i zamijenjen dio stolarije. Neki radovi nisu prvotno bili planirani, poput, primjerice, obnove podova, međutim, kada se krenulo s projektom, “otvarale” su se potrebe za novim radovima. Također, ustanovilo se da je dio namještaja uništen, star i neupotrebljiv., pa će biti zamijenjen novim, kaže načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja.

Dodaje kako odmah nakon završetka unutrašnjeg uređenja slijedi obnova fasade i krova te kotlovnice, što će se poklopiti sa završetkom sezone grijanja. Upravo je objavljen javni natječaj za izvođače radova na tim poslovima, kaže Marčelja.

Općina Jelenje

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram