Povežite se s nama

Vijesti

Nova bolnica na Sušaku gradi se brže od zadanih rokova

Objavljeno

na


Predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) obišli su u petak, 21. svibnja KBC Rijeka te radove na izgradnji nove bolnice na Sušaku za koji je HBOR, u suradnji s CEB-om i EIB-om, odobrio kredit u ukupnom iznosu od 750 milijuna kuna.

Na sušačkom lokalitetu KBC-a Rijeka u punom jeku su radovi započeti u rujnu 2019., na izgradnji nove riječke Bolnice za majku i dijete. Novi kompleks će objediniti sve bolničke sadržaje trenutno smještene na lokalitetu Kantrida s Klinikom za ginekologiju i porodništvo te novim laboratorijskim prostorima. Osim medicinskih sadržaja gradi se i zgrada tehno-ekonomskog bloka, praonica i kuhinja za cijeli KBC kao i parkirališni prostori.

Ovaj projekt značajan je korak u preseljenju bolničkih jedinica, raspršenih diljem grada, na jedinstvenu lokaciju te pacijenti više neće morati putovati i do pet kilometara između različitih bolničkih ustanova KBC-a Rijeka.

“Izgradnja nove bolnice u Rijeci najveća je investicija Vlade RH u zdravstveni sustav od osnutka hrvatske države. Radovi se neovisno o svim teškoćama realiziraju brže od predviđenih rokova, a završetak radova očekuje se u prvoj polovici 2022. Dobijemo li podršku Vlade RH kao i do sada, bit ćemo spremni i za slijedeće investicije, odnosno opremanje i useljenje u nove bolničke prostore u drugoj polovici 2022.”, istaknuo je prim. Željko Plazonić, dr. med. predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Rijeka i predsjednik Povjerenstva za praćenje i realizaciju izvođenja radova na lokalitetu Sušak projekta KBC-a Rijeka.

„Investicija KBC-a Rijeka u izgradnju nove bolnice na Sušaku na izravan će način utjecati na 600 tisuća građana koji gravitiraju riječkoj bolnici te stotine tisuća drugih koji provode svoj odmor na ovom području. Zato mi je izuzetno drago što imamo priliku sudjelovati u poboljšanju zdravstvene infrastrukture koja će pacijentima, medicinskom i sveučilišnom osoblju Kliničkog bolničkog centra Rijeka osigurati veću udobnost, povećanu kvalitetu usluga i brojna tehnološka i klinička poboljšanja“, istaknuo je prilikom posjeta Hrvoje Čuvalo, član Uprave HBOR-a.

“KBC Rijeka će dovršetkom projekta nove bolnice dobiti kvalitetnu, suvremenu i efikasnu uslugu zdravstvene zaštite stanovnicima triju županija koji koriste usluge riječke bolnice”, dodao je prof. dr. sc. Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže