Povežite se s nama

Vijesti

Nova (treća) odgoda kraja radova kod KBC-a na Sušaku

Objavljeno

na


Gradonačelnik Marko Filipović sa suradnicima je obišao radove na komunalnoj infrastrukturi koji se odvijaju u sklopu projekta rekonstrukcije ulice Vjekoslava Dukića i rekonstrukcije raskrižja ulica Vjekoslava Dukića i Tome Strižića te radove koji se odvijaju u Adamićevoj ulicu u sklopu velikog EU projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, podrazumijeva gradnju i rekonstrukciju oko 217 kilometara kanalizacije i 125 crpnih stanica u Rijeci i okolici.

Gradonačelniku su se u obilasku radova pridružili i pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav i promet Grada Rijeke Maja Malnar, direktor KD Vodovod i kanalizacija Andrej Marochini, direktor Sektora toplinske energije u Energu Vatroslav Jukić i predstavnici izvođača radova.

Radovi na komunalnoj infrastrukturi koji se odvijaju u sklopu projekta rekonstrukcije ulice Vjekoslava Dukića i rekonstrukcije raskrižja ulica Vjekoslava Dukića i Tome Strižića u većem dijelu su završeni i  formiraju se nove kolne i pješačke površine.

Projekt koji vodi zamjenik gradonačelnika dr.sc. Goran Palčevski pokrenut je kako bi se rasteretio pristup Sveučilišnom Kampusu i novom kompleksu Kliničkog bolničkog centra na Sušaku, a obuhvaća izradu kružnog toka prometa (rotor) na raskrižju ulica V. Dukića i T. Strižića, s pripadajućim privozima koji uključuju i trasu ulice V. Dukića u duljini od približno 280 m koja postaje prometnica s tri vozne trake, kako bi se obuhvatili i planirani priključci nove bolnice na Dukićevu ulicu.

Radovi su uključili rušenje objekta uz sklopu kompleksa Podravka (bivši Istravino), proširenje ulica i formiranje platoa za novi rotor, izvedbu potpornih zidova oko budućeg rotora, nove instalacije za javnu rasvjetu, postavljanje nove elektroničko-komunikacijske mreže, novi ogranak plinovoda na poziciji rotora (izvodi Energo), izradu oborinske kanalizacije, izradu novih priključaka postojećih korisnika na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu, te konačno uređenje prometnica i pješačkih površina postavljanjem ograda, novih rasvjetnih stupova i prometnih znakova.

Nekoliko odgoda

Sukladno trenutno važećem dinamičkom planu dovršetak radova se očekuje u svibnju, navodi se u objavi Grada Rijeke. No, na drugom gradskom portalu Moja Rijeka već sad se navodi da će to ipak biti kraj svibnja. Radovi su prvotno trebali biti gotovi u veljači, pa do početka travnja, a sad će sve trajati još mjesec – dva dulje.

Usporedo s radovima na rekonstrukciji raskrižja, na području Dukićeve i Strižićeve ulice provodili su se i radovi u sklopu već spomenutog EU projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“ koji provodi Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija te projekta  „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ koji provodi Energo.

Riječ je o radovima na vodoopskrbi i odvodnji te o radovima obnove sustava toplinarstva.

Na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži izveden je veći dio radova na polaganju cjevovoda dok je izrada kućnih priključaka u tijeku. Također izvedeni su radovi na polaganju toplovodne instalacije u ulici Vjekoslava Dukići i Tome Strižića. KD VIK i ENERGO provode radove i u nastavku Strižićeve ulice, prema mostu na Sv. Ani.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 2.249.559,90 € bez PDV-a.

Inače, privremenom je preregulacijom prometa pristup novom dijelu Bolnice za ženu i dijete osiguran tijekom čitavog vremena trajanja radova.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže