Povežite se s nama


U vremenu od 20. do 22. ožujka građani su dojavili policiji pronalazak više komada različitih eksplozivnih sredstava i streljiva. Tako je u šumskom predjelu na području Viškova građanin pronašao minobacačku minu 60 mm, dok je drugi građanin na području Kozale u Rijeci pronašao nekoliko ručnih bombi i streljivo. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske utvrdili su kako se radi o ručnim bombama i streljivu zaostalom iz 2. svjetskog rata.

Sve pronađene predmete policijski službenici Protueksplozijskog odjela su izuzeli te će biti uništeni prema pravilima struke. Ovo je samo jedan u nizu pronalazaka eksplozivnih naprava na širem riječkom području u proteklih tjedan dana.

Policija poziva sve građane da svaki pronalazak oružja, eksplozivnih sredstava, streljiva i svih drugih opasnih predmeta odmah prijave policiji. Pronađene predmete ne smije se dirati niti pomicati, niti ih građani smiju sami donositi u policiju. Pozivom najbližoj policijskoj postaji ili na telefon 192 na mjesto događaja će doći stručno osposobljeni policijski službenici koji će ova sredstva na siguran način izuzeti i uništiti.

Kako bi izbjegli neželjene posljedice, ovom prilikom upućujemo i sve građane koji nedozvoljeno posjeduju spomenute predmete da ih ne ostavljaju u šumama, kontejnerima ili na mjestima koja su dostupna drugim građanima. Sve predmete moguće je bez ikakvih sankcija predati policiji u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, a za što je  dovoljno nazvati 192 ili nadležnu policijsku postaju. Po predmete će doći i sigurno ih preuzeti policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka.

Sve potrebne informacije građani mogu dobiti i pozivom na besplatni broj telefona 0800 8892.