Povežite se s nama

Vijesti

Novi Pommery bar se otvorio, Grad objasnio zašto je toliko dugo bio zatvoren

Objavljeno

na


Nakon gotovo sedam mjeseci ovog se utorka napokon ponovno otvorio popularni Pommery bar na Korzu, no s obzirom na prilično loše vremenske uvjete tijekom poslijepodnevnih sati lokal je bio potpuno prazan.

Podsjetimo kako se Pommery bar zatvorio na samom početku listopada prošle godine te su tom prilikom iz Grada Rijeke pojasnili da se prostor renovira. Tada su istaknuli da prostor može biti izvan funkcije maksimalno šest mjeseci.

Spomenuti rok je probijen, ali iz Grada Rijeke ističu kako taj njihov rok od šest mjeseci nije počeo teći početkom listopada, već tek u prosincu. Za Fiuman sad ističu kako je Pommery bar prva dva mjeseca bio zatvoren i van funkcije zapravo na njihov zahtjev, što je informacija koja do sada uopće nije bila poznata javnosti. U međuvremenu je na mnogima neobičan način došlo i do potpune promjene zakupca gradskog prostora iz tvrtke AMEC Rijekatekstil u AR Retail 6.

Evo što na tu temu kaže Grad Rijeka:

“Pommery je nakon provedenih radova na uređenju prostora od strane zakupnika otvoren danas, 23. travnja 2024. godine.

Valja podsjetiti da je zakupniku prostora, na njegov zahtjev, za uređenje prostora odobren rok od 6 mjeseci koji je počeo teći od 8. prosinca 2023. godine.

Naime, u periodu od 01. listopada do 08. prosinca 2023. godine ugostiteljski objekt bio je zatvoren na traženje Grada Rijeke kao zakupodavca koji je tijekom tog perioda obavljao radove sanacije oborinske odvodnje i sanacije zajedničkog kortila zgrade koja se nalazi na adresi Trg Republike Hrvatske 2/A. Kako bi se ti radovi mogli obaviti bilo je potrebno demontirati instalaciju klimatizacije i ventilacije drugog poslovnog prostora u vlasništvu Grada Rijeke, odnosno prostora u kojem se nalazi kafić „Pommery“, zbog čega se u tom prostoru nije mogla obavljati ugovorena djelatnost.

Po završetku navedenih radova odnosno u razdoblju nakon 08. prosinca 2023. godine poslovni prostor – ugostiteljski objekt je zatvoren na zahtjev zakupnika koji je u istome obavljao radove na uređenju prostora.

Podsjećamo, temeljem Odluke o zakupu poslovnog prostora sve radove u prostoru izvodi zakupnik o svom trošku, u vremenskom periodu koji zakupnik odredi  kao najoptimalnije s osnova svog poslovanja te pod uvjetom da tijekom tog perioda podmiruje novčanu tražbinu s osnova zakupnine, kamata i/ili troškova korištenja poslovno prostora”, poručili su iz gradske uprave.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže