Povežite se s nama

Vijesti

Novi prosvjed idućeg mjeseca ako Energo ne spusti cijene

Objavljeno

na
Prvi prosvjed protiv poskupljenja cijena za usluge grijanja gradske tvrtke Energo okupio je oko 500 ljudi, koji su iskazali veliko nezadovoljstvo značajnim povećanjem cijena, a prošlog tjedna održan je i sastanak između čelnika udruge Protiv skupog Energa s jedne strane te gradonačelnika Vojka Obersnela i direktora Energa Sanjina Kirigina s druge strane.

Dvosatni razgovori nisu primirili situaciju, pregovori nisu doveli do nikakve promjene, a niti je na vidiku povratak na stare cijene ili barem približavanje njima.

Zbog toga su iz udruge Protiv skupog Energa najavili novi i znatno veći prosvjed već početkom ožujka ukoliko se ne dogodi nešto senzacionalno u četvrtak na sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke.

“Dobivamo puno upita oko daljnjih koraka i akcije. Čekamo 26. veljače da vidimo što će se reći na sjednici Gradskog vijeća. Obersnel se pokušava izvući navodima i zakonima da on ne odlučuje već HERA. No, gradonačelnik Obersnel ne govori istinu. Energo može podnijeti obrazloženi razlog za smanjenjem cijena HERA-i, racionalizirati poslovanje… Zadnje poskupljenje od 35% je provedeno nezakonito i Obersnel se poziva na zakone kada njemu paše, dok ih stalno svjesno krši. Gradonačelnik ne radi u interesu građana, jer njima nije u interesu nije plaćati u preskupo centralno grijanje od 1.500 ili 2.000 kuna mjesečno.”

“Nismo tako hladan grad. Grijanje na struju košta 600 kuna mjesečno. Računi koji trenutno stižu građanima nisu normalni. Gradonačelnik uopće ne sluša građane, ni nas već stalno gura svoje laži koje nemaju smisla, a građane zanima samo koliki račun dobivaju. Ne pripadamo niti jednoj političkoj stranci. HNS koji nam je na početku dao potporu u medijima nam je uskratio podršku na gradskom vijeću. Sramotno ako tako i ostane. Ako i nakon sjednice 26. veljače sve ostane isto NOVI PROSVJED ORGANIZIRAMO POČETKOM OŽUJKA. S puno boljom organizacijom i odazivom. Energo mora shvatiti da ove cijene nisu razumne i da građani nisu glupi!”, poručuju iz udruge.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram