Povežite se s nama


U velikom derbiju, koji je mogao Rijeku vratiti na samo bod zaostatka za vodećim Dinamom u završnici prvenstva, dogodilo se jedno veliko – ništa. Utakmica je završila bez golova uz sve skupa tek par istaknutijih prilika, a pred kraj utakmice Matjaž Kek se odlučio za defanzivnu taktiku kako bi sačuvao bod, iako je to rezultat koji Dinamu itekako odgovara.

Prvo poluvrijeme donijelo je puno trke i želje, ali osim nekoliko opasnih ubačaja i dalekometnih pokušaja nije donijelo previše prilika. Najbolju je imala Rijeka u 19. minuti, Tomasov je donio loptu do vrha kaznenog prostora i gurnuo za Bezjaka čiji udarac iz izgledne situacije nije bio precizan.

Dinamo je najbliže golu stigao u 28. minuti kada je Ćorić jednu visoku loptu uspio gurnuti u prostor za natrčalog Henriqueza, ali Vargić je bio brži i otklonio opasnost.

Rijeka je u nekoliko navrata brzim dodavanjima otvorila prostor na desnom boku, ali svi ubačaj uglavnom u završavali u nogama braniča Dinama.

Dinamo je nešto konkretnije krenuo u nastavak utakmice. Prilika je stigla u 54. minuti kada su Ćorić i Rog odigrali dupli pas u kaznenom prostoru, Ćorić je potegnuo s 13 metara, ali jak udarac ukrotio je Vargić.

Uslijedili su udarci Machada i Roga s poludistance. Na drugoj strani Rijeka je bila najopasnija nakon ubačaja. U 73. minuti Bradarić je oduzeo loptu na sredini terena i gurnuo za Bezjaka koji je pronašao Tomasova, ali na kraju je lotpa završila u korneru.

U 85. minuti Bradarić je gurnuo loptu za Tomasova koji je potegnuo s 15 metara, ali udarac je otišao iznad grede.

Rijeka – Dinamo 0:0