Povežite se s nama

Punoljetni građani Rijeke za otprilike pola godine ponovno će izaći na birališta, na raspored dolaze lokalni i regionalni izbori. Aktualni gradonačelnik najvećeg grada na Kvarneru, Vojko Obersnel, najavio je da će se i 2017. godine kandidirati kako bi dovršio neke započete projekte, a prije svega tu misli na projekt “Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture”.

Tko će mu sve biti protukandidat još uvijek nije poznato. Sramežljivo se putem medija spominjala mogućnost da jedan od njih bude rektor Sveučilišta u Rijeci, Pero Lučin, kao kandidat HNS-a, ali zasad nije poznato hoće li do toga zaista i doći

Prvi koji je istaknuo svoju kandidaturu na idućim lokalnim izborima, uz Obersnela, je bivši HDZ-ov član, a danas nezavisni gradski vijećnik Hrvoje Burić. Upravo on na prošlim lokalnim izborima bio je uz Obersnela u drugom krugu, ali tada je SDP-ov kandidat obranio svoju čelnu poziciju u Rijeci sa 67 posto osvojenih glasova.

Ovog puta Burić na izbore izlazi sa svojom nezavisnom listom, a njezin naziv je “Rijeka budućnosti”.

“Mi iz Nezavisne liste “Rijeka budućnosti” smatramo da je došlo vrijeme za nove snage na političkoj sceni Rijeke i na press konferenciji ćemo objasniti i zašto”, stoji uz poziv na konferenciju za medije na kojoj će ovog četvrtka, 24. studenoga, i službeno biti najavljena kandidatura.

Uz Burića, na konferenciji će još sudjelovati Josip Kukuljan, Morana Jokić, Ivana Frančula Modrčin i Boris Mijolović.