Povežite se s nama

Vijesti

Obersnel: Galeb će biti uređen s Gradskim vijećem ili bez njega

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL


Nadolazeći tjedan donosi nam nastavak sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke na kojoj će se, valjda, konačno glasovati o odluci koja bi trebala odobriti gradonačelniku Vojku Obersnelu podizanje novog kredita u iznosu od 44 milijuna kuna, a veći dio tog novca namijenjen je obnovi broda Galeb, čemu se brojni građani protive.

To je ujedno i jedna od rijetkih tema koja je potpuno ujedinila oporbu, pa je trenutno barem službeno odnos snaga u Gradskom vijeću 18-18 kad je u pitanju ova odluka, a preostaje za vidjeti hoće li se eventualno netko predomisliti i pružiti potporu gradonačelniku. Zasad je neizvjesno hoće li to učiniti nezavisni Marinko Koljanin i vijećnici Liste za Rijeku.

No, na otvaranje izložbe o brodu Galeb u Muzeju grada Rijeke Obersnel je dao naslutiti kako ga neće zaustaviti eventualno neizglasavanje odluke o kreditu. “Brod Galeb će biti uređen onako kao što je to planiramo, s Gradskim vijećem ili bez Gradskog vijeća”, rekao je gradonačelnik i tom izjavom zasigurno dodatno podignuo tenzije uoči nastavka sjednice gradskih vijećnika.

Kratki video objavljen je na Facebook grupi Riječka enciklopedija Fluminensia.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram