Povežite se s nama

Aktualni riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ne namjerava fotelju na adresi Korzo 16 prepustiti nekome drugome nakon sljedećih lokalnih izbora koji su na rasporedu tijekom druge polovice proljeća 2017. godine.

Iako je prije samo pet tjedana izjavio kako ne shvaća zašto neki unaprijed zaključuju da će se kandidirati na idućim izborima, krajem ovog tjedna je ipak potvrdio kako želi biti SDP-ov kandidat još jednom za čelnu funkciju trećeg po redu veličini grada u Hrvatskoj.

“Moram reći i onim zabrinutima, ali i onima kojima su narasle ambicije: da, kandidirat ću se još na izborima 2017., jer je to moj dug prema građanima Rijeke, a i projektu EPK 2020. te projektu riječke urbane aglomaracije. Ti se projekti poklapaju s još jednim mandatom i osjećam obavezu provesti ih do kraja”, izjavio je Obersnel na konvenciji gradskog SDP-a, a prenosi Novi list.

Obersnel je od 1997. do 2000. godine bio član Poglavarstva grada Rijeke i pročelnik Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb te koordinator projekta “Rijeka zdravi grad”. Na lokalnim izborima održanim početkom 2000. godine osvojio je najviše glasova te je tako naslijedio Slavka Linića na gradonačelničkoj funkciji.

Na proteklim lokalnim izborima u prvom je krugu osvojio 48,06 posto glasova, dok je Hrvoje Burić bio daleko iza sa 16,09 posto glasova. Izlaznost je bila skromnih 32,14 posto. U drugom krugu je na birališta izašlo još manje ljudi, njih svega 27,13 posto, a pritom je Obersnel uvjerljivo obranio gradonačelničku poziciju sa 67,67 posto glasova, odnosno s ukupno 20.821 osvojenim glasom.