Povežite se s nama

Vijesti

Obersnel primio najuspješnije učenike i mentore

Objavljeno

naRiječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima održao je prijem za nagrađene učenike i mentore koji su u školskoj godini 2013/14. na državnim i međudržavnim natjecanjima iz područja sporta i tehničke kulture osvojili neko od prva tri mjesta.

U školskoj 2013./2014. godini 49 prosvjetnih djelatnika riječkih osnovnih i srednjih škola pripremalo je oko 2200 učenika i 215 skupina (ekipa) učenika, od kojih su mnogi osvojili jedno od prva tri mjesta na natjecanjima, susretima i smotrama na   državnoj i međudržavnoj razini iz područja sporta, informatike, prometa, astronomije, fotografije, automatike, inventivnosti i strojarske konstrukcije.

Mentorima i učenicima uručena su pisana priznanja i knjiga na poklon.

Natjecanja, susreti i smotre izvannastavnih aktivnosti učenika osnovnih i srednjih škola odvijaju se u drugom polugodištu svake školske godine. Najuspješniji učenici sudjeluju na županijskoj razini, a najbolji sudjeluju na državnoj razini natjecanja i susreta.

Škole iz grada Rijeke svake godine dokazuju visoku kvalitetu rada s učenicima koji u velikom broju sudjeluju na državnim natjecanjima, smotrama i susretima i postižu izvrsne rezultate.

Za postizanje vrhunskih rezultata učenika potrebno je stručno vodstvo njihovih profesora te dodatni intenzivni i kontinuirani rad izvan redovnog nastavnog procesa, ali tu je i trud i rad učenika kao i podrška roditelja.

Čestitajući na postignućima, gradonačelnik Vojko Obersnel je kazao kako je ugodno iznenađena tako velikim brojem onih koji postižu rezultate na školskim natjecanjima. “Puno mladih ljudi postiže izvrsne rezultate u brojnim izvanškolskim aktivnostima, što govori da riječkoj omladini ne nedostaje nadarenosti. No ona nije dovoljna za postizanje ovakvih uspjeha. Uz nadarenost potrebna je i marljivost koju su mladima prenijeli njihovi mentori, a to je dobitna kombinacija, kako za natjecanja tako i za napredovanje u životu”, rekao je gradonačelnik te dodao kako mu je drago da su za uspjehe učenika zaslužni manje-više isti mentori koje godinama susreće, što je potvrda da nisu izgubili entuzijazam i volju i predani su svome radu.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram