Povežite se s nama

Vijesti

Obilaznica na Viškovu gradi se već pet i pol godina, navodno bi trebala biti gotova do 15. lipnja

Objavljeno

na


Gradnja obilaznice duge 7,6 kilometara počela je sad već davne 2013. godine, a predviđeni rok bio je dvije godine, pišu Vijesti.hr.

U dovršetak izgradnje obilaznice na Viškovu malo tko od mještana vjeruje. Iako bi obilaznica riješila prometni kaos koji vlada u općini pokraj Rijeke, gradnja je odavno zapela.

Mještani su osuđeni na jednu cestu koja vodi kroz središte grada, prepunu pješačkih prijelaza i lokalnih cestica s kojih se vozila stalno ubacuju, pa se stvaraju ogromne kolone.

Gužvama nema kraja. Na glavnoj i jedinoj cesti kroz prenapučeno Viškovo uvijek je krkljanac. Mještani su, kažu, sluđeni jer na dan ovuda prođe 15.000 vozila.

Gradnja obilaznice duge 7,6 kilometara počela je sad već davne 2013. godine, a predviđeni rok bio je dvije godine. Još nije završena. Prvi izvođač radova zapao je u probleme pa uz niz peripetija napustio gradilište. Načelnica Sanja Udović kaže da je investitor – Hrvatske ceste, projekt trebao voditi puno pažljivije.

”Ono što mi kao općina činimo, pratimo ovu investiciju, već smo u ovom periodu napravili dva kružna toka, na Brnasima smo isto tako isprojektirali novi, ove godine će se projektirat i četvrti, evo baš na ovom mjestu gdje stojimo projektirat ćemo i pješači nathodnik”, ističe Udović.

Bit će siguran za školarce jer sada jure među autima na glavnoj cesti. Sve to rasteretit će centar. Za dovršetak obilaznice lani 15. studenog izabran je novi izvođač iz Slavonskoga Broda.

”Sedam mjeseci roka je sasvim dovoljno za završetak radova, a trenutno na trasi ceste se nalazi otprilike 30 ljudi, znači sa strojarima i vozačima“, kaže šef gradilišta Asmir Hajlovac.

Više od 60 posto posla je završeno. Na početku su prepreke, a bez asfalta je još kilometar ceste. Bageri umjesto prvotno predviđene raskrsnice na pola trase rade novi rotor. Ministar prometa Oleg Butković uvjerava u zadani rok: ”Sve će se ispoštovati, bit će to sve ok, ajde, radi se, bit će gotovo u ugovorenom, kako je ugovoreno tako će biti gotovo, sigurno“.

Rok je 15. lipnja ove godine. Višestruko prevareni mještani koji sedam i pol kilometara ceste čekaju već pet i pol godina, do ljeta s pravom mogu biti skeptični, navode Vijesti.hr.

Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram