Povežite se s nama

Mozaik

Obilježavanje Svjetskog dana prijevremeno rođene djece uz humanitarnu predstavu za djecu “Palčica” u Opatiji

Objavljeno

na
Povodom obilježavanja Svjetskog dana prijevremeno rođene djece 17. studenog, u opatijskom Centru Gervais s početkom u 17 sati održat će se prigodna predstava za djecu “Palčica” u izvedbi Zagrebačkog kazališta lutaka, a u organizaciji Rotary kluba Opatija Lungomare, Rotary kluba Opatija i Festivala Opatije te u suradnji s Gradom Opatija.

Prilika je to da se osvijesti javnost o problemima s kojima se susreću prijevremeno rođena djeca, njihovi roditelji, ali i zdravstveni radnici koji o njima skrbe. Svake godine, oko 15 milijuna djece, tj. svako deseto dijete rodi se prijevremeno. U Hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi oko 2500 novorođenčadi, odnosno oko 6% živorođenih, ali je važno napomenuti da je taj udio u zadnjih nekoliko godina u neprekidnom porastu. U Hrvatskoj je u veljači 2010. godine, na inicijativu roditelja i zdravstvenih djelatnika u cilju pomoći, edukacije i razmjene iskustava roditelja prijevremeno rođene djece te dugoročnog unaprjeđenja skrbi za bolesnu i prijevremeno rođenu djecu, osnovana udruga ˝Palčići˝ te je u Hrvatskoj „palčić“ sinonim za prijevremeno rođeno novorođenče.

Ovim putem pozivamo svu djecu i njihove roditelje da dođu u što većem broju i pogledaju predstavu “Palčica” jer će sav prihod od prodaje ulaznica biti doniran Odjelu za neonatologiju riječkog KBC-a.

Također pozivamo i sve male i velike (bivše) palčiće koji su još premali ili prestari za ovu kazališnu predstavu, kao i njihove roditelje, da se odazovu zajedničkom druženju sa zdravstvenim radnicima riječkog Odjela za neonatologiju koje će se održati u isto vrijeme u foajeu Centra Gervais, poručuju iz Festivala Opatija.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.02.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa (Jelačićev trg 3) dana 02.i 04.03.2024. godine iznimno raditi od 6:30 do 13 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produljivati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže