Povežite se s nama

Na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održana je svečanost povodom 45. Dana Sveučilišta u Rijeci i 385 godina visokog obrazovanja u Rijeci. Uz izvješća o radu u protekloj godini koja su podnijeli rektorica Snježana Prijić – Samaržija i predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Pegi Pavletić, prisutnima su se obratili zamjenica župana Marina Medarić, državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Branka Ramljak, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović te predsjednik rektorskog zbora RH Vlado Guberac.

Čestitavši Dan Sveučilišta u Rijeci, zamjenica župana Marina Medarić je podsjetila da je Primorsko-goranska županija u društvu je najrazvijenijih hrvatskih regija, a da je dobrim dijelom to zasluga upravo Riječkog sveučilišta i fakulteta  koji desetljećima obrazuju visokostručne kadrove iz širokog spektra znanstvenih struka i disciplina. “Primorsko-goranska županija i ova akademska zajednica  partneri su i usko surađuju na većini županijskih  projekata. Sigurna sam da ćemo udruženim snagama i dalje kreirati razvoj ove regije te podizati kvalitetu života u svim njenim dijelovima. Naša je misija izgraditi Županiju po mjeri čovjeka, koja će privlačiti i kapital i ljude  i  iz koje mladi neće imati potrebu odlaziti”, zaključila je Medarić.

Na svečanosti su dodjeljna akademska priznanja i nagrade nastavnicima i studentima. Profesorima Julijanu Dobriniću, Čedomiru Bencu, Branku Blaževiću i Vidoju Vujiću dodijeljena su počasna zvanja i titule professor emeritus.

Pored toga, dodijeljene su nagrade za izvrsnost studentima, proglašeni studenti generacije, a akademik Daniel Rukavina primio je počasni doktorat znanosti – honoris causa.